Eind november ontbijt Sinterklaas in het restaurant van het Buitencentrum van Schoorlse Duinen, terwijl de Pieten in de duinen aan het oefenen zijn. Want daar logeert de Goedheiligman als hij in de regio is. "Sinterklaas komt naar Schoorl. Niemand hoeft zich zorgen te maken."

In maart kwam naar buiten dat Sinterklaas dit jaar dakloos zou zijn. De Stichting Sinterklaashuis Bergen was druk op zoek naar een nieuw huis. Op de Facebookpagina Stichting Sinterklaashuis Bergen werden meerdere oproepen geplaatst. Want na acht jaar pepernoten bakken in de Dopersduin in Schoorl werd Sinterklaas eruit geschopt.

Sinterklaas en de pieten waren bijna dakloos geweest. Gelukkig biedt het Buitencentrum van Duincentrum Schoorl onderdak. (Foto: Facebook/Stichting Sinterklaashuis Bergen)


Patricia van Lieshout van Staatsbosbeheer kwam met de oplossing. Het Buitencentrum van Duincentrum Schoorl wordt eind november omgetoverd tot een Pietenhuis. "Er is hier genoeg ruimte voor Sinterklaas en de Pieten." Zo wordt de expositieruimte een woonkamer voor Sinterklaas, komen er natuurlijk slaapkamers voor de pieten en is er genoeg ruimte voor alle cadeautjes. "Als Sinterklaas nog last-minute inkopen moet doen, kan dat natuurlijk in onze winkel."

Sint en de Pieten hebben dus weer een nieuw thuis, omringd door natuur. Volgens Patricia is dat de perfecte plek. "We brengen Sinterklaas naar de natuur. Dan kan hij chillen in de duinen en even echt tot rust komen." Ook sluit het perfect aan op het jaarlijkse Sinterklaas Pad. Waar kinderen Sinterklaas kunnen helpen om cadeaus te zoeken voor de dieren. Die zijn namelijk best jaloers op alle kinderen.

Het Buitencentrum van Duincentrum Schoorl zal eind november omgetoverd worden naar een pietenhuis. Waar genoeg plek is voor alle cadeautjes. (foto: Streekstad Centraal)


Hoe het er precies uit komt te zien en wat voor activiteiten er allemaal komen, moet nog besproken worden. "Eerst gaan we genieten van de zomer, maar achter de schermen gaan we alles regelen." Één ding is in ieder geval duidelijk: er is genoeg plek voor alle kinderen die op bezoek komen. (hoofdfoto: Feenstra Fotografie/ Maarten Feenstra)
Pin It
Bekeken: 506x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/