"Het was een kneiterharde bom". Kim Stabij woont direct naast het huis aan de Johan Willem Frisostraat in Castricum, waar maandagavond een explosie plaatsvond. Ze schrok zich wild. Toen ze gingen kijken zag ze een ravage. Het huis van haar 88-jarige buurvrouw was een stuk van het dak kwijt en de brokstukken lagen verspreid in de omgeving.

Kim stond in de keuken toen ze ineens het hele huis voelde trillen. Vrijwel direct volgde een harde knal. Het leek wel of er een bom was afgegaan. "De eerste minuut heb ik eigenlijk niet durven bewegen omdat ik niet wist, 'is het bij ons, waar is het?' Totale roes eigenlijk. Toen ik naar buiten liep, zag ik dat het bij de buren was", vertelt ze aan NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal. Ze weet dat haar buurvrouw nogal beduusd was van de explosie, maar verder in orde is. De oudere dame verblijft nu tijdelijk bij haar dochter.

Gezien het gat in het dak, namen omwonenden al snel aan dat het niet om een een vuurwerkbom ging, maar dat de boiler eraan gegaan was. Voor overbuurman Hugo was dat meteen duidelijk want hij trof het restant van de boiler aan in zijn tuin. Hij weet te vertellen dat eigenaresse op het moment van de explosie niet in de buurt van de boiler was. "Ze was gelukkig beneden. Ik hoorde dat ze daarna alleen eventjes naar het ziekenhuis was en dezelfde avond het ziekenhuis weer uit was."

Hugo heeft schade aan zijn woning en zijn auto, en hij is niet de enige. Volgens de Veiligheidsregio liepen meerdere huizen schade op, met name aan zonnepanelen en ramen. Ook vijftien tot twintig auto's werden getroffen door rondvliegend puin.

Naar de precieze oorzaak van de ontploffing wordt nog onderzoek gedaan.
Pin It
Bekeken: 321x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/