Hij heeft in zijn zeemansleven een hoop doorstaan, Theo Hassink uit Egmond aan Zee. Maar als je dan 83 jaar bent en je maakt een extreem natte winter mee zonder enige verwarming en met lekkages, dan doet dat wel wat met je. Een klager is hij niet, maar Theo is heel blij dat zijn verzekeraar uiteindelijk toch overstag is gegaan. Nu kan de schade die storm Poly aan zijn dak aanrichtte eindelijk worden hersteld.

"Ik ben er gelukkig mee hoor. Je bent een geschenk uit de hemel", zegt Theo blij tegen een medewerker van het schadeherstelbedrijf, dat deze week is gestart met de reparatie van zijn hevig lekkende dak. NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal, nam een kijkje. "De eerste stappen zijn gezet."

Theo's huis ziet er van binnen uit als een vissersboot. Hij heeft er veel tijd, liefde en energie in gestoken. En toen was daar Poly op 5 juli. De storm rukte een stuk dak los en er vloog van alles in het rond. "Mijn ramen waren stukgeslagen door stukken vallend hout, het water kwam daardoor met bakken tegelijk naar binnen. Het was echt even paniek", vertelde hij eerder. (tekst gaat verder onder de foto)

Het dak van Theo's woning zag er niet best uit na storm Poly. Een stuk was losgerukt, en er was veel glasschade. (foto: NH Nieuws)


Al het water en de kapotte ramen, dat werd geregeld, maar verzekeraar Interpolis wilde geen reparaties aan Theo's dak vergoeden. Twee schade-experts stelden dat er achterstallig onderhoud was. Theo was het daar totaal niet mee eens. "Alles was kurkdroog voor die storm." Geld had hij niet voor zijn dak. En toen volgde een extreem natte winter. Schimmel op het plafond, een hoog opbollende houten vloer, overal nattigheid. Na verloop van tijd deed Theo nauwelijks nog moeite om volle emmers te legen. "Het heeft toch geen zin", zei hij. En toen nokte zijn verwarmingsketel er ook nog eens mee.

NH Nieuws en Streekstad Centraal besteedden twee maanden geleden aandacht aan Theo en zijn penibele situatie. En onze mediapartner besloot Interpolis te bellen. En met succes. De houten vloer, die gaat de aannemer niet doen, maar verder wordt alles gefikst. "Het is hier straks weer waterdicht, met stroom, een kachel die werkt en warm water. Zo kan deze 83-jarige zeebonk eindelijk weer van zijn welverdiende rust genieten."
Pin It
Bekeken: 402x
https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/