Een felgroen 'VRIJ' licht op boven de ingang van parkeergarage De Vest in Alkmaar. Voor automobilisten een vertrouwenwekkend signaal. Teleurstelling en ergernis strijden dan ook om voorrang wanneer na drie rondjes in de garage blijkt dat er eigenlijk een rood 'VOL' getoond had moeten worden. En dat kwam regelmatig voor.

Kwam, want volgens de gemeente Alkmaar is dat nu verleden tijd. Na meerdere klachten is een speurtocht opgestart naar de oorzaak van de foutieve meldingen en die werd ook gevonden. Twee parkeerplaatsen voor invaliden en vier plekken voor elektrische auto's zijn nooit van de totale vrije capaciteit van de parkeergarage afgehaald.

Ook bleek dat de overkoepelende telsoftware van de zes gemeentelijke parkeergarages niet goed omgaat met twee verschillende meldsystemen. De Singelgarage en De Vest melden via lussen in de weg, de andere vier gebruiken kentekencamera's. Daardoor ontstonden over de dag heen afwijkingen.

Maar dat is allemaal aangepast. De software corrigeert zichzelf nu meerdere keren per dag en alle 'buitengewone' parkeerplaatsen zijn van de capaciteit afgehaald. Voor de zekerheid controleert een beheerder of VOL ook wel echt vol betekent, of dat misschien toch nog plekken VRIJ zijn.

Verder zijn de borden van het Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS) op de Helderseweg / Kanaalkade en het portaalbord boven de ingang van de parkeergarage opnieuw ingeregeld. De systemen worden gemonitord en wanneer nodig nog verfijnd.


Op dit moment wordt een nieuw systeem ontwikkeld dat apart het aantal vrije plekken telt voor reguliere parkeerders, gehandicapten en het opladen van EV's.

Die aantallen zullen boven de ingang worden aangegeven. Gemeente Alkmaar verwacht het nieuwe systeem eind van het jaar.


Pin It
Bekeken: 1271x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/