Met een toepasselijk boottochtje werd woensdag een vernieuwde vaarroute in Zuid-Scharwoude in gebruik genomen. De route was er al, maar had de nodige aandacht nodig. De afgelopen vijftien maanden zijn sloten verbreed en nieuwe bruggen geplaatst. Het resultaat mag er zijn, vonden ook de vele aanwezigen. "Zo druk hadden we het niet verwacht. Meer dan honderd gebakjes zijn uitgedeeld."

Ook wethouder Ester Leibbrand straalt. "Het heeft even geduurd, maar we zijn trots op het eindresultaat". Ze is weliswaar pas enkele maanden wethouder, maar kent de historie van het project wel. Niet in de laatste plaats als buurtbewoner. "Water leeft, het zit in ons DNA. Met deze bruggen komt een langgekoesterde wens uit."

De afgelopen jaren zijn verschillende nieuwe en vernieuwde vaarroutes geopend. Met de voltooiing van de bruggen tussen de Achterburggracht en Machinesloot kan daar nu nog een aan worden toegevoegd. "Het gaat om vier bruggen en in totaal zo'n anderhalve kilometer aan water", somt de ook aanwezige gedeputeerde Esther Rommel op. (tekst loopt verder onder foto)

Twee van de vier bruggen zijn toegankelijk voor auto's (foto: Gemeente Dijk en Waard)


Naast een samenwerking met organisaties als Stichting Langedijk Waterrijk en de historische verenigingen, werden de handen ook ineen geslagen met Noord-Holland. De provincie investeerde zo'n twee miljoen in de verbetering van het vaarnetwerk in Dijk en Waard.

Ondanks de mooie plannen en goede bedoelingen verliep het project niet doorlopend soepel. Werkzaamheden liepen uit vanwege tegenvallende weersomstandigheden. Ook is er onderzoek gedaan naar trillingsschade bij de huizen van omwonenden. (tekst loopt onder foto)

Ook aan de fietsers en wandelaars is gedacht bij de nieuwe vaarroute. (foto: Streekstad Centraal)


Daaruit bleek dat de werkzaamheden geen schade hebben opgeleverd, maar sommige omwonenden zijn daar nog steeds niet gerust op. "Dit soort werkzaamheden zijn altijd vervelend, maar als het eenmaal klaar is ben je dat ook weer snel vergeten. Tenminste ik heb dat wel", zegt wethouder Leibbrand daarover tegen Streekstad Centraal.

En dan klinkt er applaus. Het lint dat boven het water hangt wordt doorgeknipt en daarmee is de route ook ceremonieel toegevoegd aan het vaarnetwerk van Langedijk.
Pin It
Bekeken: 684x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/