"Dat verklaar en beloof ik." Om die zin draaide de ingelaste gemeenteraadsvergadering van dinsdag. Ester Leibbrand werd na een officiële stemming benoemd tot wethouder. De avond eindigde met felicitaties.

Het is dinsdagavond drukker dan normaal in de gemeenteraad van Dijk en Waard. Niet vanwege een discussie over hogere parkeertarieven of een nieuwbouwwijk, maar voor de benoeming van een nieuwe wethouder. Vrienden en familie van Ester vullen de publieke tribune. Na het vertrek van Annette Groot heeft Senioren Dijk en Waard haar eigen partijvoorzitter voorgedragen als wethouderskandidaat.

Met Ester Leibbrand kiest de partij voor ervaring. De Langedijkse is oprichter van een adviesbureau voor loopbaanontwikkeling. Daarnaast was ze jarenlang voorzitter van Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaan- en jobcoaches.

"Ze is een actief en meewerkend lid", benadrukt fractievoorzitter Joke van Ruitenbeek van Senioren Dijk en Waard (SDW). Leibbrand is recent van Heerhugowaard naar Langedijk verhuisd. Naast haar werkervaring vindt Van Ruitenbeek dat belangrijk om te vermelden. "We zijn trots en hopen dat deze kandidaat ons college compleet maakt als vrouwelijke wethouder in Dijk en Waard."

Na de positieve woorden van Van Ruitenbeek brak het grote moment aan. "U heeft allemaal een papier om te gaan stemmen. U kan een kruisje zetten bij Ester of een andere naam invullen", legt burgemeester Poorter uit. In principe is de benoeming van een nieuwe wethouder een formaliteit. En ook in Dijk en Waard stemden de 33 aanwezige raadsleden voor de benoeming van Ester Leibbrand.

"Het was toch wel een spannende avond", bekent de nieuwe wethouder. "Het werk is niet alleen eervol, maar vooral ook een grote verantwoordelijkheid. Want de komende jaren hebben we grote opgaven voor ons liggen. Waarvoor ik me wil inzetten, met alles wat ik in me heb."
Pin It
Bekeken: 1014x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/