Nog een paar maanden en dan is het zover. Triathlon Langedijk wordt weer gehouden. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Want ja, de aankomende editie gaat er toch wat anders uitzien. "We hebben naar allerlei mensen geluisterd en hun feedback doorgevoerd."

De datum is in menig agenda omcirkeld: woensdag 19 juni. Op die avond wordt de elfde editie van de Van der Voort Triathlon Langedijk gehouden. En als je Triathlon Langedijk zegt, dan zeg je zeshonderd meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer lopen.

"We hebben verschillende opmerkingen verwerkt. De komende maanden is het vooral een zaak van klaarmaken", vertelt medeorganisator Henk van de Grootevheen in gesprek met Streekstad Centraal. "Je moet niet denken dat het evenement helemaal anders is, maar er verandert wel wat."

Van de Grootevheen doelt daarmee vooral op de laatste meters van de tocht, want de finishlocatie gaat veranderen. "De finish was vorig jaar op het allerlaatste moment nog wat aangepast vanwege de tijdwaarneming. Daardoor viel de finish eigenlijk een beetje buiten het hele verhaal. Dit jaar willen we het publiek beter uitzicht geven op de laatste meters van de tocht." (Tekst gaat verder onder de foto)

Al jaren is de triatlon een begrip in Langedijk. (Foto: aangeleverd)


"En andere veranderingen zullen deelnemers wellicht minder in de gaten hebben", benadrukt de organisator. Vorig jaar verhuisde Triathlon Langedijk vanwege verschillende onzekerheden van Noord-Scharwoude naar hartje Oudkarspel. Het gevolg was op het laatste moment dus een andere route. "Daardoor kom je weer andere uitdaging tegen. We hadden bijvoorbeeld toch te weinig hekken bij het fietsparcours, dus dat hebben we dit jaar aangepast. Ook worden deze keer meer vrijwilligers ingezet om het parcours te begeleiden."

Het sportevenement staat niet op zichzelf. Vanaf 5 juni worden in de Kop van Nood-Holland meerdere triatlons gehouden. Van Heerhugowaard tot Niedorp en van Schagen tot Anna Paulowna. De tweede triatlon wordt op woensdag 19 juni vanaf 19:00 uur gehouden in Langedijk.

De start en finish van het evenement zijn vlak bij café De Heerlijkheid en op het terrein van Pont Meyer aan de Dorpsstraat in Oudkarspel. Hier is ook de wisselzone. Het zwemmen is in de vaart langs het terrein van de groothandel, daarna wordt er gefietst op een parcours in de polder richting Waarland.

"De inschrijving gaat volgende week zaterdag open", meldt Van de Grootevheen aan Streekstad Centraal. "Dan hopen we weer op honderden deelnemers en tientallen teams." Voor meer informatie, zie de website van Triathlon Langedijk. (Beeld: Tim Assenbroek)
Pin It
Bekeken: 862x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/