Kratten met levensmiddelen schuiven over de balie en op de eerste verdieping wordt tussen de kleding gezocht. Het is druk bij de voedselbank in Langedijk. Logisch, want het is een open dag. Want terwijl de armoede stijgt daalt het aantal klanten van de voedselbank. En dat is vreemd, vindt ook één van de bezoekers. "Ik vind dit initiatief een heel goed idee want ik denk dat er nog heel veel armoede is."

Volgens Carla Danenberg is de daling gedeeltelijk te wijten aan schaamte. Ja, mensen schamen zich, je geeft toch toe dat je in armoede leeft. Maar ook toch nog steeds onbekendheid, daarom deze open dag." Maar dat is niet het enige dat de voedselbank doet om in beeld te komen bij de doelgroep.

Heerhugowaarder en kunstenaar Fred Brocke zorgde voor een kleurrijke noot tijdens de open dag van de voedselbank. (foto: Streekstad Centraal)


 

"We zijn ook in gesprek geweest met de ketenpartners zoals bijvoorbeeld huisartsen. Die hebben nu vouchers die ze aan mensen kunnen geven waarvan zij denken of weten dat ze hier terecht kunnen. Met die vouchers kunnen ze zonder verdere verplichtingen toch bij ons terecht. Normaal gesproken worden er dan ook meteen gesprekken gevoerd."

Bijzondere gast tijdens de open dag was de 91-jarige Fred Brocke. De kunstenaar uit Heerhugowaard deed zijn eigen duit in het zakje
hij doneerde een groot aantal van zijn schilderijen aan de voedselbank. Of gaf ze weg: "Ik vind dat diegene die het goed kan betalen, het moet betalen. Dan kan dat geld naar iemand die het niet niet kan betalen. Het maakt me niet uit wie ze meeneemt, iedereen mag ze hebben."
Pin It
Bekeken: 576x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/