"Met spoed hulp gevraagd." Dat staat boven de mail die de 75-jarige Nico Molenaar stuurt naar de redactie van Streekstad Centraal. Hij heeft een plan en zoekt een weg naar het publiek. Het tekent de Langedijker. Niet lullen, maar poetsen. Zijn verhaal begint met het smokkelen van bijbels. "Dat was heel spannend, hoor. Ik had geheime plekken in mijn auto en moest soms twintig uur wachten bij de grens."

Al jaren probeert hij - samen met dochter Maria - het leven van mensen in Roemenië te verbeteren, en wat ooit begon met het smokkelen van bijbels, is inmiddels uitgegroeid tot het helpen van Roma-weeskinderen. Tijdens de koningsdagmarkt in Sint Pancras wil hij spullen verkopen voor dát goede doel. "De kinderen zijn niet zielig. Het is alleen zielig dat ze daar zitten. Zonder ouders. Er is iets verkeerd gegaan in hun levens en nu worden ze een soort van weggegooid. Dat moet niet kunnen."

Nico en zijn dochter kennen de Roemenen die ze helpen vaak al jaren. (foto: Stichting ChildsCareFoundation)


Molenaar grossiert in verhalen. Over de gesmokkelde bijbels. Over hoe hij zijn vrouw ontmoette in een ziekenhuis en voor zich wist te winnen. Over zijn auto die bij een cycloon zwaar beschadigd raakte. Maar vooral over zijn stichting ChildsCareFoundation. "Omdat ik christen ben, wil ik wat doen. De verhalen die je hoort en dan met name ook over hoe de overheid daar sommige mensen behandeld, daar schrik je van", vertelt Molenaar aan Streekstad Centraal.

Het moreel, geestelijk en financieel ondersteunen van de kinderen is het doel, zo staat op de website. "Dat klinkt misschien abstract, maar we willen helpen door eten en drinken te geven, maar ook lesboeken en buskaartjes te geven. Je moet er toch niet aandenken dat meisjes moeten stoppen met hun opleiding en in de prostitutie belanden."

De kinderen worden geholpen met onder andere schoolspullen en het betalen van tandartsrekeningen. (foto: Stichting ChildsCareFoundation)


Molenaar staat volgende week op de koningsdagmarkt in Sint Pancras. "Om precies te zijn op de Destreelaan", vult hij aan. Van de organisatie heeft hij drie kramen gekregen voor de prijs van één. "We staan er van negen tot vijf. Ik kan nog heel wat handjes gebruiken en daarom mailde ik jullie. We zoeken mensen die willen helpen. Die het ook belangrijk vinden om voor dit goede doel bezig te zijn."

Wat Molenaar van de koningsdagmarkt verwacht? "Als het maar wat geld oplevert", beantwoordt hij. "Ik hoop op honderd euro of tweehonderd euro. Ik weet het niet, ik heb eigenlijk geen idee. We hopen heel wat te verkopen en niet te vergeten het verhaal te vertellen van de kinderen. Want het is zo belangrijk dat mensen weten dat ze bestaan. Ze moeten niet vergeten, maar geholpen worden." In contact komen met Nico Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06-23256122.
Pin It
Bekeken: 1165x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/