Drie voetbalwedstrijden mocht Jays niet meespelen. Na een klacht van Alcmaria Victrix werd de non-binaire keeper van het Amsterdamse vrouwenteam van WV/HEDW geschorst door de KNVB. "Iedereen moet mee kunnen spelen. De vraag is wel: wat zijn de regels daarvoor?"

Zondagmiddag speelde het Amsterdamse vrouwenteam tegen Alcmaria Victrix. De club diende een klacht in bij de KNVB omdat Jays een ‘fysiek afwijkende uitstraling’ heeft. Jays is geboren als meisje maar bleek non-binair te zijn. “Wij hebben navraag gedaan en daaruit bleek dat de speler niet speelgerechtigd is”, legt Marius Wiegman, teammanager van Alcmaria Victrix, aan mediapartner NH/AT5 uit.

Veel steun langs de lijn voor de non-binaire Jays: tientallen supporters waren meegereisd. (foto: AT5)


Toch laat de Alkmaarse club Jays tijdens de wedstrijd spelen. "Het ligt nu bij de KNVB over hoe je omgaat met deze situatie." Hoe de Amsterdamse club er graag mee om zou gaan is duidelijk. Tientallen supporters zijn met het Amsterdamse team mee gereisd naar Alkmaar. Met spandoeken en vlaggen moedigen ze Jays aan. Zo zegt een supporter langs de kant van het veld: “Het is amateurvoetbal, dus laat mensen gewoon voetballen."

Met hun actie willen ze een boodschap afgeven bij de KNVB: "Voetbal is voor iedereen. Doe gewoon even normaal." Het Alkmaarse team won met 3-2. Maar daar ging het zondag niet over: “Zolang de KNVB Jays niet van het voetbalveld afstuurt gaan we gewoon met Jays op doel spelen”, laat een teamgenoot van de keeper weten.
Pin It
Bekeken: 1166x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/