Het duurt langer om de toekomstplannen voor het Sportpaleis Alkmaar uit te werken. Er is extra onderzoek nodig omdat er vanuit de sport en ook het onderwijs en bedrijven veel uiteenlopende wensen komen. De gemeente wil uiteindelijk komen tot één scenario voor 'Renovatie Plus' van het bestaande Sportpaleis, en meerdere opties voor nieuwbouw. De businesscase zal daarom niet voor de beoogde datum van 27 juni klaar zijn.

"Tijdens het behoefteonderzoek bleek dat de scope werd verbreed", licht wethouder Christiaan Peetoom toe. "Het aantal wensen en de behoefte aan gebruik van voorzieningen werd groter. Onder andere door de wensen van de atletieksport en de behoefte aan nieuwbouw met verschillende sport-, onderwijs, en commerciële voorzieningen. Dit leidt nu tot meer onderzoek, met nieuwe ontwerpen, tekeningen en ramingen van de benodigde investeringen en exploitatie, en in het verlengde daarvan tot meerdere scenario’s die rechtdoen aan de wensen, behoefte en belangen van potentiële gebruikers."

Vanuit de atletiekhoek wordt flink gelobbyd voor een volwaardig indoorstadion met een 200 meter baan. Bij voorkeur niet binnen een wielerbaan, dat levert beperkingen op zoals in Omnisport Apeldoorn. Vanuit de baanwielrennerij wordt vanzelfsprekend ingezet op het overleven van deze sport in Alkmaar.

Het 'Renovatie Plus' scenario - renovatie met uitbreiding en verbeteringen aan het gebouw - wordt opnieuw onder de loep genomen. Daarnaast wordt een nog onbekend aantal nieuwbouwvarianten opgesteld. Wethouder Peetoom schakelt hiervoor een ontwerpbureau in. Dat kost meer tijd, maar dan ligt er straks wel een gedegen businesscase.  Een definitieve planning volgt in mei, wanneer een ontwerpbureau is gecontracteerd.
Pin It
Bekeken: 869x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/