Afgelopen jaar gingen binnen de baanwielrennerij alarmbellen af. Een deel van de tweewieleradepten  ziet liever een Outdoor Bike Experience bij het Geestmerambacht dan een nieuwe wierbaan in Alkmaar. Maar inmiddels wordt ook vanuit de atletiek naar de locatie van het Alkmaarse Sportpaleis gekeken. Alle wensen en scenario's kosten geld, en dat kan maar één keer worden uitgegeven.

Alkmaar gaf het 'Outdoor initiatief'  in oktober groen licht om hun businesscase uit te werken. KNWU-districtscoördinator Bea den Bakker startte een online petitie voor behoud van het baanwielrennen in Alkmaar. Vanuit de atletiek was het toen ogenschijnlijk rustig. Maar tijdens de door de gemeente georganiseerde inloopavond op dinsdag, was juist de 'Moeder der Sporten' zeer goed vertegenwoordigd.

Dat de atletiek onderdak zou kunnen krijgen in een nieuw Sportpaleis is nog nauwelijks belicht. Streekstad Centraal hoorde vorig jaar zomer al van oud Tweede Kamerlid Rudmer Heerema dat er "serieuze plannen" waren. Maar daar werd officieel nog niets over gemeld. De maanden erna bleef het stil en werd vooral achter de schermen gesproken en bekeken. (tekst loopt door onder de foto)

Rudmer Heerema (links) in gesprek met Vincent Thijssen, directeur van Alkmaar Sport NV, beheerder van de sportaccommodaties. (foto: Streekstad Centraal)


Maar toen Alkmaar een online enquête over het toekomstige Sportpaleis lanceerde, sprongen de atletiekclubs in de regio er bovenop. Een indoor atletiekbaan zou de atletiek in de wijde regio een enorme impuls kunnen geven. Daarnaast word gefluisterd dat de Atletiekunie graag een alternatief zou zien voor de indoorbaan in Apeldoorn. Dat is nu de enige 200 meter indoorbaan in Nederland en die is duur om te huren.

Echt druk was het tijdens de inloopbijeenkomst op dinsdag niet, maar de online vragenlijst was toen bijna 2.000 keer ingevuld. Dat wordt uitzonderlijk veel genoemd voor zo'n enquête. Vanuit de atletiek was er veel respons volgens een beleidsmedewerker van de gemeente.

"Ik ben heel blij dat zoveel Alkmaarders de moeite hebben genomen om hun mening te geven over de toekomst van het Sportpaleis", reageert wethouder Christiaan Peetoom. "Ik wil iedereen die de enquête heeft ingevuld en/ of de bijeenkomst heeft bezocht dan ook van harte bedanken. De reacties vormen waardevolle input voor het voorstel dat we, volgens planning, eind mei aanbieden aan de gemeenteraad."

Kunnen de twee sportdisciplines samen onder één dak? In Apeldoorn wel, met een beetje schipperen. Grootste obstakel is het prijskaartje. Heerema en Alkmaar Sport NV schatten de kosten voor een gecombineerd wieler- en atletiekstadion op minimaal 50 miljoen euro. Het Rijk, de Provincie en mogelijk het NOS*NSF en sportbonden zouden dus de portemonnee een flink stuk open moeten trekken. (tekst gaat verder onder de foto)

Een vrij rustige inloopavond over de toekomst van het Sportpaleis, maar de online enquête was toen al veelvuldig benut. (foto: Streekstad Centraal)


Maar hoe het Sportpaleis er ook uit gaat zien, de gemeente wil nu snelheid in het proces brengen. Volgens de huidige planning krijgt de gemeenteraad in juni een voorstel voorgeschoteld en zou er in december een complete business case moeten liggen om een oordeel over te vellen.
Pin It
Bekeken: 1873x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/