Dijk en Waard zet een streep door het plan van My HealthClub om tien padelbanen aan te leggen. Volgens de gemeente is er iets misgegaan met berekeningen. Omwonenden kwamen de afgelopen tijd in verzet tegen het plan, maar helemaal tevreden zijn ze niet: van de tien geplande banen mogen vier nog wél gebouwd worden. Bovendien is ook de eerder geplande geluidswal uit het plan verdwenen.

"Nee, we zijn hier zeker niet blij mee", vertelt Heerhugowaarder Robin Spruit. De omwonenden van de sportclub werden uitgenodigd om met wethouders te praten. Een paar dagen geleden is een gesprek geweest. "Er werd wel doorgeschemerd dat het oorspronkelijke plan van tien banen zou veranderen. En inderdaad dat is gebeurd, maar tevreden zijn we niet."

Vier van de tien banen mogen wel gerealiseerd worden. Drie dubbelbanen, en één enkelbaan. "De dichtstbijzijnde banen blijven allemaal nog wel in het plan", benadrukt Spruit. "En eerlijk gezegd had ik ook niet anders verwacht. In het hele proces zijn wij door My HealthClub nooit meegenomen."

Vooralsnog is niet helemaal duidelijk wat de Heerhugowaardse buurtbewoners gaan doen. "We hebben de laatste info weer verstuurd naar de rechtsbijstand, die beoordelen hoe dit zich verhoudt tot alle eisen", zegt Spruit over de vervolgstappen. "Maar al met al vind ik het jammer. Het huidige proces loopt nog en is alleen tussentijds gewijzigd, hierdoor hebben we maar een paar dagen de tijd om te kijken wat we vinden. Terwijl het best een grote wijziging in de plannen is."

My Healthclub, de aanvrager van de vergunning wilde niet reageren.


Akoestisch onderzoek Veldhoven

In Veldhoven stapten buurtbewoners vanwege geplande padelbanen naar de rechter. Die maakte vervolgens korte metten met het akoestisch onderzoek. De gemeente Dijk en Waard heeft ook zo'n onderzoek uitgevoerd, maar volgens Spruit is dat niet waterdicht.

Niet alle geluiden van een padelbaan zouden in het onderzoek meegenomen worden, stelt Spruit. "Ik heb het gevoel dat de gemeente ook met de rug tegen de muur staat", zei de Heerhugowaarder al eerder. "Dat alles doorgaat, omdat er niet voldoende regelgeving is om het tegen te houden."


Pin It
Bekeken: 1359x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/