De Heerhugowaardse sportclub MyHealthClub wil binnenkort tien padelbanen aanleggen. Het zorgt voor onrust in de buurt. Omwonenden vrezen geluidsoverlast en hebben zich gericht tot de gemeenteraad. "Het woongenot wordt flink aangetast."

Aan het woord Robin Spruit. "Ja, het gaat om tien banen", zegt hij dinsdag tijdens de politieke avond in De Binding. "Ik wil mijn zorgen uiten over het huidige beleid voor padelbanen. We hebben met de hele buurt een zienswijze ingediend over dit plan, dus de zorgen leven niet alleen bij mij." Allereerst even over de sport padel zelf. De mix van tennis en squash is razend populair. Uit cijfers blijkt dat er in 2016 nog geen honderd padelbanen waren. In oktober 2021 telde Nederland er 755 en een jaar later waren dat er al 1.450. Tennisbond KNLTB verwacht dat er eind dit jaar meer dan 2.000 banen zijn.

De Heerhugowaarders zijn dan ook zeker niet de eerste die protesteren tegen de komst van padelbanen. Door het hele land en ook in Oudkarspel zorgden plannen voor protesterende omwonenden. Het resultaat was een petitie en schriftelijke vragen van de VVD. "Eerder dit jaar werd al een motie ingebracht om beleid te maken voor padelbanen, maar die werd niet aangenomen." Volgens Spruit heeft het college in de beantwoording van vragen 'ten onrechte de indruk gegeven' dat er altijd voldoende, uitgebreid onderzoek plaatsvindt. "Het huidige beleid zou voldoende handvatten gegeven, maar doordat bestemming sport in Heerhugowaard-Zuid ruim is kunnen geen aanvullende eisen worden gegeven." Spruit stelt dat de toetsing Activiteitenbesluit (algemene regels voor activiteiten in de gemeente, red.) niet voldoende is voor padel. "Stemgeluid, piekgeluid en ander omgevingsgeluid wordt uitgesloten."

We schreven het eerder in dit verhaal al: niet zelden zorgt de komst van padelbanen voor onrust in de buurt. Recent nog stapten Veldhovenaren richting de rechtbank vanwege de komst van de banen. Je zou kunnen zeggen dat het een overwinning was voor de omwonenden, maar toch ook weer niet. De rechtbank maakte korte metten met het akoestische onderzoek: het was onvoldoende. Enkele aspecten van de mogelijke overlast zouden buiten beschouwing worden gelaten. Toch liet de rechter toe dat de banen gebouwd worden. Met uitzondering van tussen 21:00 en 10:00 uur wordt er gepadeld in Veldhoven.

Terug naar Heerhugowaard. Want ook de omwonenden van vereniging MyHealthClub laten het er niet bij zitten. "Het woongenot wordt flink aangetast. De woningen staan in een rustig gebied en het aantal activiteiten is beperkt. Ik begrijp best dat je geluid moet accepteren als er een sportclub in je buurt is, maar dit plan is echt buiten proporties."

De fracties van D66 en VVD laten weten dat ze wellicht een motie willen indienen om het beleid rond padelbanen aan te passen. Sportclub MyHealthClub wil zich niet in de media uitlaten over de situatie.
Pin It
Bekeken: 1894x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/