Ze willen dat Theater De Beun opengaat, liever vandaag dan morgen. meer dan honderd mensen verzamelden zich donderdagmiddag voor het kleinschalige theater in Heiloo. Afgelopen januari moesten de deuren dichttoen de exploitant failliet ging. "Zonder theater wordt het een saai dorp."

Het is zang, dans en muziek wat de klok slaat op de Willibrordusweg in Heiloo. Voor het eerst in maanden laten enthousiastelingen donderdagmiddag weer zien wat ze kunnen. Niet in het theater, maar voor de deur. Ze staan met een spandoek, waarop staat 'bewaar drama voor het theater'.

Mediapartner NH is ter plaatse. "We missen de reuring: het is leeg, zonde en jammer", vertelt Suzanne van Dongen van de werkgroep Behoud De Beun. "Dat je gewoon op je fietsje naar voorstellingen en filmavonden kan of naar de eindmusicals van groep. En de musicaltheatergroep De Hanswijckers heeft hier over drie weken hun 55-jarig jubileum gepland. Die kunnen nu gewoon nergens terecht." (tekst gaat verder onder de foto)

Al maanden is het theater aan de Willibrordusweg gesloten. (Foto: NH Media)


Maar het theater behouden kost de gemeente ook geld. En er moet een exploitant gevonden worden. Werkgroep leden hebben daar wel oren naar: "We zijn bezig een stichting op te richten", ligt Marian toe. "En we onderzoeken hoe we daar een rendabele organisatie van kunnen maken om De Beun uit te baten.

Er is een kosten-batenanalyse gemaakt en daaruit blijkt dat de huur verdubbeld zou moeten worden." Maar zo benadrukt ze ook: "Er zit een algemeen belang op een theater, dus de gemeente mag die huur verlagen. Ook daarover zijn we met de gemeente in gesprek." (tekst gaat verder onder de foto)

Marian van Dam en Suzanne van Dongen hopen dat Theater De Beun snel weer opengaat. (Foto: NH Media)


Kinderen van de Van Rijckenborghschool, Radboudschool, Muziekschool en toneelvereniging De Hanswijkers laten op het plein zien wat ze kunnen. Werkgroepleden overhandigen de petitie met 2.415 handtekeningen aan burgemeester Mascha ten Bruggencate en wethouder Ronald Vennik.

"We weten, net zoals ik zei bij Het Baafje, hoe belangrijk De Beun is. Dit onderstreept dat", reageert Ten Bruggencate. "Het punt is alleen: als je mooie en leuke dingen wil doen, moeten die ook betaald kunnen worden. En dat is ingewikkeld. Weet dat we er heel hard mee bezig zijn om het geld voor elkaar te krijgen."
Pin It
Bekeken: 310x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/