Pal voor de ingang van hún zwembad veranderde de stoep in een kleurrijke zee van stoepkrijttekeningen en leuzen. "Omdat het hier héél erg leuk is". De protestborden en ruim 4000 handtekeningen onderstreepten de boodschap nog maar eens extra. "Als het Baafje niet open gaat ga ik hier iedere middag zitten met mijn bord!"

Ze zijn er al even mee bezig, de inwoners van Heiloo. Na het faillissement van de exploitant hangen er donkere wolken boven zwembad het Baafje. Een motie om het zwembad te redden haalde het niet. Er is inmiddels een actiegroep en een petitie. En die werd woensdagmiddag voor de ingang van het zwembad aangeboden aan burgemeester van Heiloo Mascha ten Bruggencate.

maar liefst 4451 handtekeningen staan onder de petitie om het Baafje open te houden. (foto: NH Media)


Meer dan 100 actievoerders en kinderen staken hun mening over de gang van zaken niet onder stoelen of banken. "Ik heb er zwemles", zegt de 10-jarige Huib tegen NH, mediapartner van Streekstad Centraal. Hij is ondertussen druk bezig met  met stoepkrijt. "Het is een heel leuk zwembad en ik wil niet dat het weg gaat. Ik moet dan helemaal naar Alkmaar om te zwemmen. Dat zou heel erg stom zijn."

De gemeente Heiloo is eigenaar van de grond en zou ervoor kunnen zorgen dat het bad toch open kan. Maar volgens Ten Bruggencate is het vooral een kwestie van geld. "We doen ontzettend ons best om te kijken wat er mogelijk is. En bij keuzes moet je eerst weten wat het kost." Daar zou de komende weken meer duidelijkheid over moeten komen.

Aan de aanwezige kinderen zal het niet liggen, zij zijn desnoods bereid hun eigen spaarpot op te keren. "Jaaaaaa!" is het eensluidende antwoord dat op die vraag terug komt. "Want aan het Baafje heb je veel maar dan aan je spaarpot!"

25 maart wordt een spannende dag. Dan vergadert de politiek of en hoeveel geld er beschikbaar moet komen om het Baafje te redden.
Pin It
Bekeken: 498x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/