'Een motie voor de bühne', vinden veel raadsleden. Tot grote teleurstelling van de bezoekers op de publieke tribune. Maandagavond is het door de PvdA ingediende voorstel om zwembad het Baafje in Heiloo te redden, kansloos ten onder gegaan. "Kennelijk zien ze de urgentie van het openen van het bad niet in. Zeer teleurstellend dit."

Het voorstel om 120.000 euro beschikbaar te stellen kon in de lokale politiek alleen rekenen op de steun van Gemeentebelangen. Dat betekent dat de rem even op de plannen van actiegroep ' Red het Baafje' staat. Willemijn Vermeer had dat graag anders gezien en probeert het zwembad op op tijd open te krijgen voor het seizoen.

"Als deze motie was aangenomen en de kosten-batenanalyse akkoord, had de wethouder nu 120.000 euro beschikbaar gehad en kon hij meteen doorpakken", vertelt ze aan NH, mediapartner van Streekstad Centraal. "Dan kon de inventaris worden overgekocht. Wij denken dat de overname van de inventaris namelijk een dealbreker gaat worden voor de eventuele nieuwe exploitant. Met dat geld had de inventaris kunnen worden aangeschaft door de gemeente en hadden de contracten met de nieuwe exploitant op korte termijn kunnen worden getekend. Nu loopt alles vertraging op." (tekst loopt door onder de foto)

Willemijn Vermeer en andere supporters van Het Baafje geloven er hier nog in. (foto: aangeleverd)


Omdat de inventaris nu (nog) niet kan worden overgenomen, kan er ook niet gestart worden met de voorbereidingen om het bad te openen. "Ondertussen vervuilen de baden en verloedert de buitenruimte. Kortom: de kosten lopen meer en meer op. Ook is stilstand voor de pompen funest. Het is noodzaak dat het bad zo snel mogelijk opengaat", aldus Willemijn.

Doordat exploitant Stichting Social Leisure failliet is gegaan, kan het bad dat al sinds 1970 bestaat komende april niet open. De gemeente is eigenaar is van de grond en kan daardoor een rol spelen in het heropenen van het zwembad.

Op de Facebookpagina 'Red het Baafje' stromen de reacties binnen en er is gestart met een handtekeningenactie. "Er zijn meer dan 4.000mensen die een handtekening hebben gezet. Woensdag geven we de handtekeningen aan de wethouder en houden kinderen een stoepkrijtactie." Op 25 maart wordt er opnieuw vergaderd en gekeken of en hoeveel geld er beschikbaar zal komen.
Pin It
Bekeken: 615x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/