Ongeveer een jaar geleden werd Dynamic Fit aan de Kees Boekestraat in Alkmaar doelwit van een vuurwerkaanslag. Twee weken later was het bijna opnieuw raak, maar de poging mislukte en het bleef bij zwartgeblakerde straatstenen. Eduardo P, die van beide aanslagen werd beschuldigd, is nu  schuldig bevonden. De 36-jarige Rotterdammer kreeg 394 dagen celstraf, waarvan 60 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Op 3 februari klonk een harde explosie bij een sportschool in de Kees Boekestraat. Het zware vuurwerk zorgde voor schade bij de voordeur van het pand. Op 20 februari werd bij de sportschool een Cobra 6 geplaatst en benzine uitgegoten en aangestoken. De knaller ging echter niet af. P. erkent dat hij bij het tweede incident was, maar hield vol dat hij slechts in de auto zat te wachten. De explosie zou hij helemaal niks mee te maken hebben gehad. Zijn motivatie blijft onduidelijk.

De rechter achtte bewezen dat P. in beide gevallen de dader was. Zo werd de ontplofte Cobra 6 gevonden, met zijn DNA erop, en waren er camerabeelden als bewijs. Volgens de rechter mag van geluk worden gesproken dat het de tweede keer bleef bij geblakerde straatstenen. "Beide incidenten zijn bijzonder intimiderend en bedreigend geweest voor de eigenaar en het personeel van de sportschool en leiden tot gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving in het algemeen."

De reclassering denkt dat er een grote kans is op herhaling. Daarom legt de rechtbank nog een deel voorwaardelijke gevangenisstraf op, met twee jaar proeftijd. Dit als waarschuwing.

Op 10 september 2020 was het ook al eens mis bij de sportschool. Toen was er onder verdachte omstandigheden brand ontstaan. Het vuur was snel onder controle, maar een vernield raam deed brandstichting vermoeden. Eerder is er al eens op het pand geschoten, vermoedelijk met een luchtbuks.


Eduardo P.  is bepaald geen lieverdje, is te lezen op crimesite.nl. Hij zou in het drugswereldje zitten en criminele klussen doen. En blijkbaar zit hij er diep genoeg in dat iemand van hem af wilde.

De Antilliaan en een handlanger overleefden op 10 december 2016 maar nét een liquidatiepoging. Crimineel Gerald P., die hij naar eigen zeggen als vriend zag en die hij kende uit het drugswereldje, nam ze mee in zijn auto. Zogenaamd voor een criminele klus. Maar op een afgelegen plek bij Noordeloos schoot hij het tweetal neer.  Eduardo en zijn kompaan kwamen er levend vanaf doordat het wapen blokkeerde, en door zich te verstoppen of voor dood te houden. Eduardo werd geraakt in zijn hoofd, romp en schouder.

Gerel P. vluchtte naar Suriname en werd daar vier maanden later opgepakt maar ontsnapte al snel weer. Terwijl hij nog voortvluchtig was, werd hij in maart 2021 veroordeeld tot 20 jaar cel. Vier maanden later werd hij opgepakt in Brazilië.


Pin It
Bekeken: 883x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/