Red velvet, latte machiato of toch tiramisu? Zo'n kleurig chocolade-eitje hoort bij Pasen. Toch?  Bij Bon Choco Chocolaterie in Alkmaar vliegen de paasproducten nog over de toonbank, maar Elhorst Lunchroom en Patisserie merkt toch wel een verschil met vroeger en koopt nu anders in. "Als je ziet wat het aan inkoop en arbeid kost, zit je qua verkoop in de high-end prijsklasse."

De chocolatier van Bon Choco in Alkmaar maakt overuren in de aanloop naar Pasen. Planken vol paashaaslollies, kuikenbonbons en gigantische chocoladehazen van een kilo per stuk. Vooral de hazen gaan hard. Kimly Maas, die met haar moeder de winkel runt, vindt het heerlijk dat er weer leven in de brouwerij komt. "Met kerst heb je topdrukte, maar daarna is er niks en is het een beetje leeg. Met de lente en Pasen staat het hier weer vol", vertelt ze aan Streekstad Centraal.

"Of een paaseitje lekker is, hangt af van de kwaliteit van de chocola", zegt Kimly


Vorig jaar was het hele paasassortiment zelfs een week voor Pasen uitverkocht. "Bijmaken doen we dan niet, hoor, want je blijft aan de gang", lacht de eigenaresse. Wel kochten ze daardoor dit jaar extra in. Nu, enkele dagen voor Pasen, grijnzen de kleurrijke paashaasjes je nog tegemoet. Hoeveel ze ook verkopen, het blijft gissen hoeveel paaschocola ze per jaar moeten maken. Het is, net als het inschatten welke smaken dít jaar populair zijn, een gevoelsdingetje.

Voor Kees Elhorst is het geen kwestie van gissen meer. Geen schalenvol hazen en eitjes meer in Elhorst Lunchroom & Patisserie. Toen hij het winkelgedeelte vorig jaar startte, wilde hij de paaschocolaatjes nog een kans geven. Maar hij zag al snel dat het weinig zin had. "De grotere ketens gooien wat dat betreft een beetje roet in het eten."

Drie soorten paaseitjes en kuikenbonbons sieren nog wel de schappen van Elhorst (Foto: Streekstad Centraal)


Dat hoort Kees ook terug van zijn klanten. "Paaseitjes, oh, ik kom vanavond nog bij de supermarkt, neem ik het daar wel even mee." Hij mag niet klagen hoor, en dat doet 'ie ook niet. "Natuurlijk is jammer, maar we hebben het het alsnog hartstikke druk. Onze bonbons zijn een exclusiviteit die we nog wel kunnen bieden."

En in het uiterste geval, voor diegenen die een chocoladeloos leven (willen) leiden, is er natuurlijk altijd nog het allerbekendste eitje voor tijdens de paasdagen: die van de kip.

 
Pin It
Bekeken: 931x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/