De Noorderstraat in Alkmaar wordt binnenkort versmald om extra ruimte te creëren voor de bouw van het Ringerskwartier. De straat is daarvoor van maandag 25 maart tot en met vrijdag 19 april dicht voor fiets- en autoverkeer. In november starten de hijskranen op en is de straat twee jaar lang op doordeweekse ochtenden dicht voor een veilige werkzone.

In november begon projectontwikkelaar BPD met de voorbereidingen voor de bouw van het Ringerskwartier op de hoek Noorderkade - Noorderstraat. Het project bestaat onder andere uit 272 woningen, rond 1.000 m2 commerciële ruimte en een parkeergarage. Er zal veelvuldig gebruik worden gemaakt van hijskranen en daar zitten veiligheidsvoorschriften aan vast. Een deel van de Noorderstraat wordt ingericht als bouwterrein om een veilige zone te creëren. De stoep wordt geofferd en ook de middenberm.

Omrijden gaat tijdens de aanpassingen en de hijswerkzaamheden via de Pettemerstraat. De stoep langs de winkels valt nét buiten de veiligheidszone en blijft toegankelijk.

Er waren veel bezwaren tegen afsluitingen van de Noorderstraat. De straat heeft een belangrijke verkeersfunctie op Overstad. "Daarom is uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van de afsluiting op de bereikbaarheid van het gebied rond de Noorderstraat", aldus de gemeente. "Uit dit onderzoek blijkt dat er voldoende alternatieve routes beschikbaar zijn, die dit extra verkeer aankunnen. Uiteraard proberen we om de overlast zo goed mogelijk te beperken. BPD informeert de omwonenden en ondernemers over de werkzaamheden."
Pin It
Bekeken: 747x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/