Het COA krijgt groen licht voor de opvang van 50 alleenstaande minderjarige vreemdelingen in AZC Heerhugowaard. Het totale aantal asielzoekers blijft gelijk, omdat ze vrijkomende opvangplekken over zullen nemen. De regeling gaat in op 25 maart en geldt voor een jaar.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers zit te springen om opvangplekken. Gemeente Dijk en Waard is gevraagd of het in AZC een zogenoemde procesopvanglocatie (POA) mag openen voor 50 alleenstaande vreemdelingen van 15 tot 18 jaar. Op 6 februari ging het college van B&W daar in principe mee akkoord, met de voorwaarden dat de veiligheid wordt gewaarborgd en er passend onderwijs en goede welzijnsmogelijkheden worden geboden.

"Het aantal opvangplekken voor 50 amv’s is passend binnen de huidige bestuursovereenkomst met het COA", aldus het college. "Met het realiseren van een POA voor 50 amv’s wordt tevens invulling gegeven aan de nieuwe opgave vanuit de Spreidingswet, waarin is opgenomen dat gemeente Dijk en Waard 45 amv-plekken dient te realiseren."

Dijk en Waard vangt meer asielzoekers op dan de Spreidingswet voorschrijft. Er hoeven dan ook geen extra opvangplekken bij te komen; het COA gaat 50 bestaande opvangplekken herinrichten voor de alleenstaande tieners.
Pin It
Bekeken: 786x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/