Ongekend spektakel tijdens de Nederlandse indoorkampioenschap atletiek. Werd er vorig jaar een wereldrecord verbeterd, dit jaar was het opnieuw raak en er was ook nog een dik Nederlands record voor Jessica Schilder van AV Hera. Zij stootte haar vier kilogram zware kogel 20,31m ver. Maar de club uit Heerhugowaard had nog meer te vieren. Jeff Tesselaar werd kampioen verspringen en Tim Posthuma de Boer won goud op de zevenkamp voor jongens onder 18 jaar. Ook allebei met overmacht.

Het NK Indoor 2023 was een groot atletiekfeest met als hoogtepunt het wereldrecord 400m voor Femke Bol. Het Omnisport stadion in Apeldoorn was voor de zondag een week van te voren al uitverkocht.Jammer voor wie tevergeefs tickets probeerde te scoren, maar wie er op zaterdag was, werd ook getrakteerd op een wereldprestatie. Door kogelstootster Jessica Schilder. In de vierde ronde verbeterde ze haar eigen nationale record naar 19,73m, maar er zat nog veel meer in. Na een foute vijfde stoot ramde ze haar kogel in de zesde en laatste ronde naar 20,31m. Dit seizoen is er door de wereldtop nog niet zo ver gestoten, dus op slag is ze een van de grote favorieten voor de wereldtitel, die over anderhalve week te winnen valt in Glasgow.

Maar er was meer succes voor de atletiekclub in Heerhugowaard. Jeff Tesselaar komt tegenwoordig uit voor AAC Amsterdam, maar hij blijft toch ook Heraan. Met zijn eerste vertesprong zette hij direct de toon en in de tweede ronde verbeterde hij zichzelf naar een prachtige 7,63m. Daar kwam niemand in de buurt. In zijn zesde en laatste poging sprong de 20-jarige meerkamper nóg verder, maar wel net ongeldig. (tekst gaat door onder de foto)

Jeff Tesselaar vliegt naar de nationale indoortitel verspringen. (foto: Bjorn Paree)


Omdat er tijdens de NK Meerkamp twee weken geleden geen ruimte was voor de zevenkamp voor junioren onder 18 jaar, kon Tim Posthuma de Boer aan de bak tussen de grote nationale toppers. Daar genoot hij zichtbaar van en het deed hem goed. De juniorenkampioen hoogspringen begon sterk door zich op de 60m sprint te verbeteren naar 7,42s en zette door met een vertesprong van 6,47m. Daarna liet hij punten liggen bij het kogelstoten (11,69m) maar de 17-jarige atleet revancheerde zich met een hoogtesprong van 1,94m. Mede doordat een aantal concurrenten hier juist (veel) punten morsten, sloot hij de eerste meerkampdag af met een luxe voorsprong in het puntenklassement.

Zondagochtend stond de 60m horden op het programma. Met 8,47s verloor Tim weinig of niets op zijn concurrenten en toen was het vooral zaak het polsstokhoogspringen niet te verknallen. Het is één van Tim's beste onderdelen, maar je weet maar nooit. Hij sloeg echter hard toe met een fantastische hoogte van 4,15m. Op riante voorsprong in het klassement liep Tim op de afsluitende 1000m naar de titel in 3:01,28 min. (tekst gaat verder onder de foto)

Tim Posthuma de Boer wint het NK Meerkamp U18 met overmacht (foto: Robin Korving)


Namens Hera namen verder deel de hordelopers Jared en Lana Broers en Rosalie ten Bruggencate op de 1500m. De pas 15-jarige Rosalie had de pech in de snelste serie te lopen. Ze liep een uitstekende 4:36,19 min maar als vierde ging ze toch niet door naar de finale. Jared liep op de 60m horden zijn naar eigen zeggen "slechtste race ooit" en ook bij zijn zus wilde het niet lukken.

En superster Femke Bol? Héél even leek ze zelfs onder de 49 seconden te duiken, maar de klok stopte uiteindelijk op 49,24s, drie honderdsten onder het wereldrecord dat ze een jaar terug liep. (hoofdfoto: Bjorn Paree)
Pin It
Bekeken: 625x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/