Ontwikkelaar BPD heeft grond gekocht voor nieuwbouwwijk Langedijk-West. De agrarische percelen ten noorden van De Binding in Zuid-Scharwoude zijn in beeld voor woningbouw. Het gaat in totaal om zo'n 200 hectare.

Oftewel het gebied tussen de Veertweg, Pieter Zeemanweg en Westelijke Randweg. De wijk belooft de grootste nieuwbouwlocatie in Dijk en Waard te worden. Eind 2022 maakte de gemeente bekend samen met de provincie te werken aan plannen voor het gebied. "Er is in Dijk en Waard grote behoefte aan betaalbare koop- en huurwoningen. Wij dragen graag bij aan dit onderzoek", vertelde Cees Loggen, die toen nog gedeputeerde van Noord-Holland was. Wethouder Langedijk verwacht dat de totale ontwikkeling zo'n vijftien tot twintig jaar duurt. "We weten nog niet precies hoe het eruit gaat zien, maar met deze locatie kan veel. Het is twee keer zo groot als De Draai in Heerhugowaard en vijf keer groter dan Westerdel. We willen in ieder geval zorgen voor meer betaalbare woningen."

De ontwikkeling in Langedijk-West hangt samen met het oude Langedijkse gemeentehuis en de brandweerkazerne. Deze locaties zijn namelijk toegevoegd aan ontwikkelgebied Langedijk-West. Na een jarenlange zoektocht maakte Dijk en Waard recent bekend dat er een nieuwe locatie is gevonden voor de brandweerkazerne. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt wordt een nieuwe kazerne gebouwd bij de kruising van de Veertweg en Westelijke Randweg in Noord-Scharwoude. Daarmee zou de kazerne aan de rand van Langedijk-West te zijn. (Tekst gaat verder onder de foto)

De verwachte locatie van de nieuwe brandweerkazerne. Naast de rotonde van de Westelijke Randweg en Veertweg (Beeld: Gemeente Dijk en Waard)


Maar meer over de nieuwbouwwijk zelf is na ruim een jaar nog niet duidelijk. Raadsleden kregen dinsdag tijdens een besloten bijeenkomst meer informatie. De gebiedsvisie - die voor de zomer van 2023 gepresenteerd zou worden - laat naar verwachting nog een paar maanden op zich wachten. Langedijk benadrukte eerder: "Het kan verleidelijk lijken om het gebied binnen twee jaar vol te zetten met duizenden woningen, maar dat is niet de bedoeling. Juist nu moet je kijken naar voorzieningen voor de nieuwe wijk en ontsluitingswegen."


Dat een gebiedsontwikkelaar de Langedijkse grond heeft gekocht, betekent overigens niet dat er ook gebouwd gaat worden. Het college heeft namelijk nog geen plan gepresenteerd. Daarnaast hebben de raadsleden ook nog geen standpunt ingenomen over Langedijk-West. Gedurende het proces is het voor inwoners mogelijk om vragen te stellen of bijvoorbeeld in te spreken tijdens de politieke avond.


Pin It
Bekeken: 4780x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/