De agrarische percelen ten noorden van De Binding in Zuid-Scharwoude zijn in beeld voor woningbouw. De gemeente Dijk en Waard gaat samen met de provincie aan de slag met een visie voor Langedijk-West.

Het gaat om het gebied tussen de Veertweg, Pieter Zeemanweg en Westelijke Randweg. Bij de ontwikkeling van de grond die deels bij Zuid- en deels bij Noord-Scharwoude hoort, zal de gemeente samenwerken met de provincie. Gedeputeerde Cees Loggen zou vrijdag een overeenkomst met de gemeente ondertekenen. "Maar hij heeft zich ziekgemeld", vertelt Langedijk. "Dat zou een reden kunnen zijn om de media af te bellen voor dit moment, maar we willen hier echt mee naar buiten."

Want de woningnood is hoog, benadrukt ook gedeputeerde Loggen in een persbericht. "Er is in Dijk en Waard grote behoefte aan betaalbare koop- en huurwoningen. Wij dragen graag bij aan dit onderzoek." Als het aan de gemeente en provincie ligt gaat het gebied namelijk ingrijpend veranderen. Langedijk: "We weten nog niet precies hoe het eruit gaat zien, maar met deze locatie kan veel. Het is twee keer zo groot als De Draai in Heerhugowaard en vijf keer groter dan Westerdel. We willen in ieder geval zorgen voor meer betaalbare woningen."

Wethouder Langedijk verwacht dat de ontwikkeling van de grond zo'n vijftien à twintig jaar duurt. "Het kan verleidelijk lijken om het gebied binnen twee jaar vol te zetten met duizenden woningen, maar dat is niet de bedoeling. Juist nu moet je kijken naar voorzieningen voor de nieuwe wijk en ontsluitingswegen." Wel wordt onderzocht of het mogelijk is om tijdelijke woningen te plaatsen in het gebied. "De nood is hoog en we zoeken naar oplossingen."

Het komende half jaar werkt Dijk en Waard samen met de provincie aan een visie voor het 200 hectare grote gebied in de voormalige gemeente Langedijk. Naar verwachting zal de visie in juni of juli verstuurd worden naar de gemeenteraad en op de agenda komen.
Pin It
Bekeken: 3923x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/