Sneeuw. De één vindt het helemaal niks, de ander is er juist gek op. Maar iedereen is het er waarschijnlijk wel over eens dat een dekentje sneeuw mooie taferelen oplevert, of je die nou warmpjes vanuit achter het raam aanschouwt of tijdens een uitstapje. Streekstad Centraal ging met een drone op jacht naar mooie beelden om van te genieten op de computer, tablet of telefoon.

Als eerste het Park van Luna in Heerhugowaard. Het is al snel te zien dat het laagje sneeuw maar dun is. Echt wit is het zeker niet. Toch ziet de omgeving er al heel anders uit dan op een doorsnee winterse dag. Dan een blik vanaf de weilanden op de oostzijde van Alkmaar. Op de Hoeverweg bewegen zich stippen voort op weg van en naar de kaasstad.

Opschieten naar de volgende locatie, want de sneeuw is aan het smelten. Het is een paar graden boven nul en zonneschijn doet soms ook een duit in het zakje. De Molen van Piet, wie kent hem niet (maar wie kent de officiële naam?). Duidelijk herkenbaar in een uitzicht over de kaasstad in zuidoostelijke richting. De historische binnenstad en het Emmakwartier liggen er mooi bij. De drukte in de stad is vanaf zo'n hoogte nauwelijks merkbaar.

Dan een korte blik op de Hoornse Vaart en Oudorp, en weer terug naar het Meer van Luna, maar nu met uitzicht op Butterhuizen en verder. We sluiten af boven de weilanden bij Egmond aan den Hoef met een blik in de andere kant op, richting de duinen dus. Veel sneeuw is er al niet meer over, maar het polderlandschap ziet er met meer groen en geel nog altijd mooi prachtig uit.
Pin It
Bekeken: 1367x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/