Tientallen kinderen in Castricum hebben hun spaarpotten weer aangevuld. Ze deden woensdag mee aan de kerstbomeninzamelingsactie van de gemeente en kregen per ingeleverde boom 50 cent. Kick, Ferre en drie van hun vrienden waren de grootverdieners van de middag: "We hebben 115 bomen ingeleverd."

"We hebben de afgelopen vier dagen deze bomen verzameld", vertelt Kick over de voorbereidingen tegen mediapartner NH Nieuws. "Bij vrienden en familie konden we ze neerleggen en vandaag rijden we met de auto en aanhangwagen heen en weer om alle bomen hier in te leveren." Met de 115 bomen zamelden ze dus 57,50 euro in. Ze gaan het geld netjes onder elkaar verdelen. Kick bewaart zijn aandeel geld, maar Ferre is wel van plan om een deel uit te geven. "Ik ga wel eerst snoep kopen, de rest ga ik sparen", zegt hij met een glimlach.

Jur is ook tevreden over zijn opbrengst. Hij kwam met zijn vader naar het inzamelingspunt en achter de auto hing een goed gevulde aanhanger. "Het zijn er meer dan tien", zegt hij enthousiast. "We hebben ze allemaal op straat gevonden en ingeladen." Jur weet waarvoor hij het geld gaat gebruiken. "Ik ben aan het sparen voor een trekker. Die kost een paar duizend euro dus ik ben nog wel even aan het sparen." Wie het kleine niet eert...

De jeugd in Dijk en Waard kan zich langzaam aan op gaan maken voor de kerstbomeninzamelingsactie die daar wordt gehouden op 13 januari. Ook hier is de beloning 0,50 euro per boom. De inleverpunten staan op dijkenwaard.nl voor Castricummers die te laat waren met hun bomen.
Pin It
Bekeken: 380x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/