Het lijkt op een film van Laurel en Hardy of Charlie Chaplin: een inbreker steelt blikken verf, neemt de buit mee op z'n fiets en laat een spoor van verf achter. Ja, inmiddels kan Tom Castricum wel lachen om de inbraak in zijn verfwinkel aan de Stetweg in Castricum.

Erg handig is de diefstal volgens Tom niet gegaan. Los van de logistieke uitdaging die de dader had, is de verf vrijwel nutteloos. "De gestolen verf is basis wit en moet je nog mengen, om bijvoorbeeld Ral 9010 te maken", vertelt de eigenaar van de verfwinkel aan mediapartner NH. "Je zou wel met deze verf kunnen verven, maar dat doet niemand. Het is echt bedoeld te mengen." De inbreker is volgens de 36-jarige ondernemer niet 'erg professioneel te werk te gaan, maar wist wel wat hij zocht'. Op camerabeelden zie je hoe de inbreker binnenkomt en direct op zijn buit afloopt. "Hij begint met het inladen van de blikken, zo'n tweeënhalf liter", vervolgt Tom. "Twintig minuten later vertrekt de dader met twee gevulde fietstassen, een rugzak en twee blauwe vuilniszakken aan zijn stuur."

Erg vlekkeloos is de tocht niet verlopen. Tijdens het fietsritje moet de man een keer gevallen zijn. Verderop in de staat ligt een grote plas witte verf met schoenafdrukken. Tom: "Ik heb het spoor verder gevolgd. Je hoopt toch dat het misschien bij een huis zou uitkomen. Maar het stopte verderop bij de rugbyvelden, waar ik ook een schoen vond." (Tekst gaat verder onder de foto)

Plek waar de verfdief vermoedelijk is gevallen (Beeld: NH Media)


Na sporenonderzoek van de politie blijkt het profiel van de schoen overeen te komen met de verfafdruk. Maar de politie laat weten nog geen verdachte te hebben aangehouden. Wel loopt het onderzoek naar de camerabeelden. Mocht dat tot niets leiden dan wordt er gekeken of de beelden openbaar gemaakt kunnen worden. Tom heeft inmiddels de schade aan zijn pand hersteld en wacht het verdere onderzoek van de politie af. Wel denkt hij dat de dader iemand uit de omgeving moet zijn. "Ik kan mij niet voorstellen dat hij naar Den Helder is gefietst. Maar ja, zeker weten doe ik dat niet."
Pin It
Bekeken: 460x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/