Even vuurwerk halen bij de Timmerwinkel. Voor veel Alkmaarders is het een traditionele afsluiting van het jaar. Maar die traditie eindgt dit jaar. Ondernemer Edwin de Lange verhuist volgend jaar met zijn zaak naar Oudkarspel en stopt dan ook meteen met de verkoop van vuurwerk. "Het hangt boven de markt dat het een keer gaat stoppen met vuurwerk. Voor mij is een nieuwe investering een te groot risico."

Zeg je de laatste dagen van het jaar, dan zeg je natuurlijk oliebollen, de Top 2000, maar ook vuurwerk. Veel mensen komen dan ook al jaren in de Timmerwinkel om de nodige sierknallers in te slaan. "Ik denk dat ik hier al 25 jaar terug kwam met mijn vader", zegt een koper die nu samen met zijn zoon richting de winkel is gegaan. Voor het laatste jaar kunnen de klanten hier terecht voor hun portie kruid. Onze verslaggever loopt zaterdag door de winkel en spreekt de ene enthousiaste koper na de andere. "Ik kom hier heel vaak en het is natuurlijk jammer dat ze weggaan na zoveel tijd. Toch wel een begrip in Oudorp, dus ik vind het heel jammer", vertelt een andere klant. (Tekst gaat verder onder de foto)

Na zaterdag is het over en uit met de vuurwerkverkoop bij de Oudorpse Timmerwinkel.


Je zou kunnen zeggen: timmeren én vuurwerk is zo'n beetje onderdeel van het leven van Edwin de Lange en zijn team. Toen nog buurjongen Johan Bizot liep meer dan vijftig jaar geleden al rond tussen het vuurwerk van de Timmerwinkel en is niet meer weggegaan. "Ik ben hiernaast geboren. Het leuke van vuurwerk is dat het mensen niet uitmaakt wat het kost. Het is hele mooie handel. Mensen willen 100 euro aan vuurwerk en 130 euro is ook goed. Dat is het leuke van vuurwerk verkopen: altijd blije mensen."

Maar dat gaat dus na dit jaar veranderen. Geen sterretjes, geen compounds en ook geen fonteinen meer over de toonbank. "Ik ga het niet missen", benadrukt Bizot voor onze camera. "Ik heb het 51 jaar gedaan en op een gegeven moment is het ook mooi geweest. Het is een tijdwerk en soms moet je het ook afsluiten." Wat de vuurwerkverkoper volgend jaar rond deze tijd gaat doen? "Ik heb mijn vrouw beloofd om volgend jaar een maand weg te gaan naar de Malediven. Dus dat gaan we doen."
Pin It
Bekeken: 1479x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/