Er is niets meer over van het door brand getroffen garagebedrijf op de Zandhorst in Heerhugowaard. Het gebouw is in de nacht van donderdag op vrijdag tot op de grond afgebrand en ook tientallen auto's die buiten stonden gingen verloren. De brandweer kon wel voorkomen dat omliggende gebouwen ook in brand vlogen. Het naastgelegen bedrijf kwam er vanaf met hitteschade. Niemand raakte gewond.

De brandweer schaalde na de melding van de brand rond 22:30 uur al snel op naar Grip 1 voor een grootschalige inzet met eenheden van meerdere kazernes in de regio. De achtergelegen N242 werd afgezet en vanwege de rookontwikkeling kregen omwonenden via een NL-Alert de oproep om de ramen en deuren te sluiten. Al snel was duidelijk dat de vakgarage niet te redden was. Daarom werd vooral geprobeerd om de omliggende bedrijven te beschermen. Er kwam niet alleen veel hitte van de brand, deze ging ook gepaard met een flinke vonkenregen die door de straffe wind werd verspreid. Voor zover mogelijk brachten omliggende bedrijven hun auto's en bedrijfswagens in veiligheid. (tekst gaat door onder de foto)

Er is geen redden meer aan. De brandweer beschermt de naastgelegen gebouwen (foto: Streekstad Centraal)


Rond 01:00 uur was de brand onder controle en werd voornamelijk nog nageblust. Met een sloopkraan is gezocht naar overgebleven brandhaarden. Ook de auto's die in brand stonden zijn open getrokken. De omvang van de schade is nog niet bekend. De redding van de omliggende gebouwen slaagde in ieder geval wel; het bleef bij hitteschade aan een bedrijfspand naast het autobedrijf. Volgens de brandweer is de kans dat de oorzaak van de brand achterhaald wordt klein.
Pin It
Bekeken: 4555x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/