Nieuwe zonnepanelen, een wijkcentrum dat zich 'De Zon' noemt kan toch eigenlijk niet zonder. Maar het is wél een investering die in de papieren loopt. Daarom vroegen de Heerhugowaarders om extra ondersteuning. De Rabobank kwam over de brug met 10.000 euro.

"Het overtreft al onze verwachtingen", reageert een blije penningmeester Cees Bakker bij mediapartner NH. Volgens het bestuur was dat hard nodig om de steeds maar stijgende energierekening een halt toe te roepen. De torenhoge energierekening van 4.000 euro per maand bracht het voortbestaan van het wijkcentrum in gevaar. En dat zou eeuwig zonde zijn, verklaarde bestuurslid Dick de Jong eerder.

"Het is een plek waar mensen van alle leeftijden, culturen, achtergronden en levensbeschouwingen welkom zijn. Er zijn zaaltjes beschikbaar voor cursussen en examentrainingen. We organiseren dansavonden, spelletjesmiddagen en activiteiten voor de jeugd. Op zondag komt de kerkgemeenschap bij elkaar. Het verbindt de buurt." Het buurthuis staat midden in de Stad van de Zon, een wijk in Heerhugowaard waar duurzaamheid centraal staat. Maar de zonnepanelen die eerder op het dak lagen, bleken verouderd en werden afgekeurd.

Het vervangen van de panelen zou ongeveer 20.000 euro kosten. "Een flink bedrag dat we simpelweg niet hebben liggen. Maar alles overeind houden zonder verduurzaming zou heel spannend zijn", aldus Bakker. Uit angst dat ook dit wijkcentrum uiteindelijk zou gaan omvallen, vroeg de stichting om een financiële bijdrage aan verschillende partijen, waaronder de Rabobank, die vanuit een fonds maatschappelijke gebouwen helpt te verduurzamen. En met succes: de bank gaat de helft van de kosten vergoeden.

"Het is hartverwarmend", reageert de penningmeester. "We hebben zelfs meer gekregen dan verwacht, dus we zijn ontzettend blij en gaan het geld goed besteden."
Pin It
Bekeken: 532x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/