De oliebollen van Barry Groot uit Heerhugowaard zijn voor het tweede jaar op rij verkozen tot allerbeste van de provincie. De anonieme jury van de wedstrijd gaf zijn bollen opnieuw een negen. De eigenaar van Gebakkraam Zuidpoort was zelf niet echt verbaasd. "Ik denk dat we gewoon de beste zijn."

Oliebollenbakkers die willen meedingen om de prijs kunnen hun kraam aanmelden, maar de anonieme jury, bestaande uit veertien vrijwilligers en twee experts, kiest zelf ook nog wel eens bakkers uit. Per provincie wordt bepaald welke bakker de lekkerste oliebollen bakt. Voor het tweede jaar op rij gaat Barry er in Noord-Holland met de eer vandoor, wéér met een negen als eindscore.

Niet alleen de jury, maar ook Barry's klanten zijn erg tevreden. "Ja dit zijn de lekkerste, daarom zijn we hier ook. Het is ons ontbijt vandaag", vertelt een stel tegen mediapartner NH Nieuws. Ze zijn trouwe klant. "Lekker knapperig altijd en niet zo vettig". Een man en zijn dochter zijn onderweg naar het naastgelegen tuincentrum en proeven nietsvermoedend de beste oliebollen van de provincie. "Oh, zijn ze de beste? Nou, dat proef je wel!"

De laatste week van het jaar is altijd het drukst voor Barry. "Het zou toch wel heel mooi zijn als we in de laatste week van het jaar 100.000 oliebollen kunnen verkopen", hoopt hij.

De bakker uit Heerhugowaard gaat er ieder jaar voor om weer de beste te zijn, en begint vanaf januari met het nóg verder specialiseren van zijn geheime recept. "Ik ben nooit tevreden", legt hij uit. "Er komen klanten van ver en die wil ik niet teleurstellen."
Pin It
Bekeken: 2166x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/