Met ruim 16.000 deelnemende wandelaars brak Fjoertoer Egmond 2023 alle records. Maar de editie die vrijdag en zaterdag gelopen werd zal ook de boeken ingaan als één van de guurste. Vrijdag waren de weersomstandigheden zelfs zo beroerd dat een deel van de route verlegd moest worden. "Maar dat mocht de pret niet drukken", laat de organisatie weten. Zaterdag was het juist prima wandelweer.

Fjoertoer Egmond werd georganiseerd door Le Champion. Er waren net als voorgaande jaren verschillende wandelroutes, van 6, 12, 16 en 20 kilometer lang; er werd gewandeld door de Egmonden, maar ook Heiloo werd deze keer aangedaan. De routes waren opgeluisterd door indrukwekkende lichtobjecten en acts met vuur, rond het thema 'Fairytale Fjoertoer'. Vooral op zaterdag kon van de sprookjesachtige sfeerverlichting genoten worden, vrijdag gooide de wind roet in het eten.

Het wandel- en lichtfeest dient een goed doel. Er werd in totaal 5.900 euro opgehaald voor de KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Van harte, blijkt uit de reacties onder de wandelaars. Die roemen de goede sfeer en de leuke muziek, zoals is te zien in de videoregistratie van Streekstad Centraal.

De organisatie kijkt ondertussen al weer uit naar de editie van 2024. Dan zal Fjoertoer Egmond voor de tiende keer plaatsvinden. "En dat betekent feest!", aldus de organisatie. De jubileumeditie zal plaatsvinden op vrijdag 29 en zaterdag 30 november.
Pin It
Bekeken: 711x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/