De Heerhugowaardse Guido Lamm is er opnieuw in geslaagd om de prefinale van het Ouderen Songfestival te bereiken. Op zondag 19 november strijdt hij samen met zeventien deelnemers om een plek in de finale van het liedjesfestijn. "Het is een avontuur om aan mee te doen", vertelt hij aan onze verslaggever.

Zeg je Guido Lamm, dan zeg je vooral Nederlandstalige liedjes. Want dat is wat de Heerhugowaarder het liefste zingt. Chansons van Jules de Corte, Toon Hermans, Wim Sonneveld, maar ook Ramses Shaffy en Jacques Brel. De Heerhugowaardse zeventiger oogst er nog succes mee ook. Vorig jaar won hij zelfs de vakjuryprijs bij het Ouderen Songfestival. "Ik ben altijd geïnteresseerd in het professionele oordeel van de jury en wil kijken hoever ik dit jaar kom."

Ook dit jaar doet Lamm mee aan het muziekfestival. Aanstaande zondag staat hij in de halve finale. Locatie: Posthuis Theater Heerenveen. Wat Guido Lamm gaat zingen: 'Mijn zoon was een terrorist' van Wim Hogenkamp. "Het is mooi dat ik er mag staan en ik zal mijn stinkende best doen." Vorig jaar haalde Lamm de finale van het Ouderen Songfestival. Toch weet hij niet zeker of dat dit jaar ook gaat gebeuren: "Daar valt geen pijl op te trekken. Het blijft een momentopname en het is ook afhankelijk van hoe goed het hele veld is. Juryleden moeten vaak keuzes maken tussen mensen die ze heel goed vinden."

Al met al is het volgens de Heerhugowaarder behoorlijk onzeker. "En je moet een beetje geluk hebben. Maar ik denk het liefste aan de basis van een optreden: het publiek laten genieten van een mooi lied." (Foto: Willemijn Ploemen)
Pin It
Bekeken: 831x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/