Dit weekend gaat de wintertijd in, veel huishoudens hebben de verwarming al even aangehad, de boerenkool ligt weer in de schappen. Dan kan ijsbaan De Meent natuurlijk niet meer achterblijven. Twee weken later dan gebruikelijk begint het Alkmaarse schaatsseizoen. Donderdag raakten de eerste ijzers aan het verse ijs van de schaatstempel.

De opening op donderdagavond was er speciaal voor abonnementhouders en andere direct betrokkenen. Want ijsbaan De Meent kan rekenen op een vaste schare liefhebbers, die uit heel de regio naar Alkmaar komen om te schaatsen. Tenzij er natuurijs ligt, natuurlijk, maar dat is steeds minder het geval. En oktober is de laatste jaren ook steeds vaker een warme maand gebleken, een uitdaging voor de ijsmeester. Mede daarom werd besloten om het schaatsseizoen twee weken op te schuiven: later beginnen in het najaar, iets langer door in het voorjaar.

Voor de echte liefhebber was het wachten lang, ook al zijn het maar twee weken. Toch werd er op de ijsbaan zeker niet gemopperd. "Het is lekker ijs", oordeelden de schaatsers. Daar had ijsmeester Theo Loos dan ook hard zijn best op gedaan. "Schaven, schaven, schaven", vatte hij zijn werk nuchter samen. En daarna: schaatsen, schaatsen, schaatsen. Eind maart zal de ijsbaan de poorten weer sluiten.
Pin It
Bekeken: 1125x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/