Bibliotheek Kennemerwaard heeft een ondersteuningspunt geopend in de Alkmaarse Stadsfabriek. WIjkbewoners en jongeren van de Stadsfabriek kunnen daar terecht voor vragen over taal, rekenen, omgaan met de computer of digitale overheid. Elke maandag is er tussen 13:00 en 15:00 uur een spreekuur.

Medewerkers van de bibliotheek staan dan klaar om te helpen. Zoals bij het aanvragen van een DigiD, kinderbijslag, aanvragen van studiefinanciering of het gebruik van mijnoverheid.nl. De Stadsfabriek is een plek waar jongeren die uitgevallen zijn van school, zichzelf kunnen ontwikkelen. De opening van de DigiSpot-locatie past binnen een beweging om aan de bieb een bredere functie te geven. "De bibliotheek gaat tegenwoordig niet alleen om lezen. Het is veel meer dan dat." Vertelde Chris Rode van Bibliotheek Kennemerwaard recent tegen Streekstad Centraal. Vanwege de stijgende populariteit van de bibliotheek spraken we hem. "Jaren geleden kwamen mensen hier eigenlijk alleen om boeken te lenen. Tegenwoordig draait het niet alleen om lezen, maar staan we ook heel erg in dienst van de maatschappij."

De bibliotheek heeft al op verschillende plekken in Alkmaar DigiSpots. Meer informatie over de bibliotheek is te vinden op de website bibliotheekkennemerwaard.nl.
Pin It
Bekeken: 1011x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/