Een plan om een monumentale woning aan de Kennemerstraatweg in Heiloo te restaureren en verduurzamen gaat voorlopig niet door. Een adviescommissie van de gemeente heeft besloten om het plan aan te houden. Volgens de commissie zijn de documenten niet volledig en wordt in het plan te weinig rekening gehouden met het monumentale hekwerk voor de woning.

Het kan op z'n minst een spanningsveld genoemd worden: monumentale gebouwen en duurzaamheid. Voor verbouwing of restauratie is meestal een vergunning nodig, en dus is het kunnen verduurzamen van het huis niet altijd een zekerheid. Ook de koning weet dat. Vorig jaar werd bekend dat Willem-Alexander geen zonnepanelen mag op het dak van Paleis Huis ten Bosch. Daarentegen mag Paleis Noordeinde wel de panelen op het dak hebben.

In Heiloo oordeelde de adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit negatief op de vergunningsaanvraag voor verschillende werkzaamheden aan een monument. De boodschap van de commissie is dan ook: voor behoud van de erfgoedstatus is meer duidelijkheid nodig. Als het aan de eigenaar ligt wordt de woning aan de Kennemerstraatweg verduurzaamd en ingrijpend gerestaureerd. De commissie stelt niet alleen dat de plannen onvolledig zijn, ook vindt de commissie dat het plafond te veel wordt aangetast door de isolatieplannen.

Hoe de procedure verdergaat is nog niet bekend. Voor de hand ligt dat de aanvrager een aangepast plan gaat inleveren. Dat zou nog maanden kunnen duren.
Pin It
Bekeken: 792x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/