Eind van de maand heeft gemeente Alkmaar een nieuw coalitieakkoord en nieuwe wethouders. Dat is waar informateur Bert Blase naar streeft, laat hij weten in een update over de politieke ontwikkelingen achter de schermen. "De informatie loopt op schema."

Op 6 april adviseerde Bert Blase als verkenner om een Alkmaarse 'Stad en Land coalitie' tussen D66, OPA, BAS, VVD, CDA en SPA te vormen. De originele coalitie onder leiding van GroenLinks werd te klein toen BAS uitstapte. De fractie van Ben Bijl voelde zich al niet meer lekker binnen de groep, en de grote druppel was het tempo waarop werd gewerkt aan een grote doorstroomlocatie voor asielzoekers in het oude AZC aan de Robonsbosweg. Zo'n Centrale Ontvangstlocatie (COL) ging volgens onder andere BAS tegen het coalitieakkoord in, waarin gestreefd werd naar kleinschalige opvang. Bovendien zijn er rond het COL in Budel veel problemen met asielzoekers.

Nadat Bert Blase klaar was als verkenner, werd hij door D66 gevraagd om te bemiddelen in volgende fase, en die taak nam hij op zich. "De informatiefase kent twee sporen. Het eerste spoor betreft de formulering van een coalitieakkoord, dat kan rekenen op de steun van de meerderheid van de gemeenteraad. Daartoe worden gesprekken gevoerd met de beoogde deelnemers/ondertekenaars van dit akkoord, te weten de fracties van D66, OPA, BAS, VVD, CDA en SPA. Dit akkoord betreft de volle breedte van het gemeentelijk beleid."

"Het tweede spoor betreft de werving van kandidaat-wethouders die aan de raad kunnen worden voorgedragen voor benoeming", vervolgt de voormalige ad interim burgemeester van Heerhugowaard. "Ook hierbij is het oogmerk dat deze wethouders kunnen rekenen op de steun van een (zo groot mogelijke) meerderheid van de raad."

"Voor beide sporen is het doel om dit in de maand mei af te ronden, zodat de periode dat Alkmaar een college kent zonder wethouders, niet langer duurt dan nodig. Op het moment van schrijven van dit voortgangsbericht is dit doel ongewijzigd. Anders gezegd: de informatie loopt op schema", besluit Blase.
Pin It
Bekeken: 1980x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/