Bezoekers van alle leeftijden waren er op af gekomen: de (Brand)veilig Wonen Dag in het Slimste Huis van Alkmaar. Voor de één een verzetje in de meivakantie, voor de ander toch best serieus: "Is ons huis nou eigenlijk wel veilig?" Deskundigen van de brandweer gaven antwoord op vragen en kwamen met nuttige tips.

Dat de (Brand)veilig Wonen Dag ook door kinderen goed bezocht werd was geen wonder. De brandweer is voor jonge Alkmaarders toch een beetje magisch. De allerkleinsten konden zich laten schminken en ze konden, passend verkleed, met een echte brandweervrouw of -man op de foto.

Maar leerzaam was het evenement, georganiseerd door Brandweer Noord-Holland en Espria Ledenvereniging, zeker ook. Want een brandveilige woning, dat geeft natuurlijk een prettig gevoel. Dat rookmelders een goed idee zijn en in veel gevallen zelfs een verplichting, dat is één ding. Weten waar je ze ophangt is iets anders. "Wij adviseren bijvoorbeeld om ze bij de wasdroger te hangen," legt een brandweerman uit aan een ouder koppel. "Eén extra, u heeft ze misschien al in de gang... Maar de wasdroger is wel een apparaat dat in brand kan vliegen." En daar horen mensen toch van op.

Het Slimste Huis, dát was het voorbeeld om te volgen. In de voorbeeldwoning werden bezoekers rondgeleid, waarbij ze gewezen werden op de genomen veiligheidsmaatregelen. Wie goed had opgelet kon meedoen aan de quiz van 'Woongemak is Kinderspel'. En wie durfde kon met de VR-bril op ervaren hoe het is om een brand in huis mee te maken. Met goede afloop, dat wel, want voorzorgsmaatregelen hebben effect.
Pin It
Bekeken: 1503x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/