De Bergertunnel krijgt een opknapbeurt. Tot en met 4 mei wordt er onderhoud uitgevoerd aan de tunnel in de Bergerweg, een belangrijke verbinder tussen de binnenstad en de westelijke Ring. Joost Blokland van Stadswerk, vertelt Alkmaar Centraal over de werkzaamheden.

"We zijn op verschillende plekken betonherstel aan het doen. Boven de wanden zitten betonnen afdekkers. Deze voorzien we van een een waterdichte hydrofobeerlaag", een beschermingslaag die de wand ongevoelig maakt voor vocht. Een noodzakelijke ingreep. "Van de winter wordt er gestrooid en we willen eigenlijk niet dat het strooizout vrij spel heeft op de bewapening die in de afdekkers zit", het zout kan de bewapening ernstige schade toebrengen.

Omwonenden kunnen de Stadswerk-bussen vier dagen lang bewonderen. Vrijdag 5 mei moet de tunnel weer normaal gebruikt kunnen worden. Tot die tijd kunnen automobilisten omrijden via de Ringweg en de Helderseweg. " Bussen, hulpdiensten, fietsers en voetgangers kunnen wel door de tunnel", vertelt Blokland.
Pin It
Bekeken: 1910x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/