Na een uitgebreide verbouwing is het Beatles Museum van Alkmaar zaterdag onder grote belangstelling feestelijk heropend. Het museum aan de Pettemerstraat is in een maand tijd een derde groter geworden en heeft nu zelfs meer oppervlak dan het Stedelijk Museum. "Op een gegeven moment zag ik een soort flits en zei 'nee, ik ben nog niet klaar, hij wordt nog één maal groter'."

"Ik ben in 1981 in Krommenie begonnen met een vloeroppervlakte van 40m2, en dat is uitgegroeid tot dit megamuseum van 2.500m2", vertelt eigenaar Azing Moltmaker aan Alkmaar Centraal. Die schaalvergroting gebeurde over acht verhuizingen, onder andere naar de Laat en de Kanaalkade. "We hebben nu ruim 1.000 bezoekers per maand en we verwachten dat dit minimaal gaat verdubbelen."

Het Alkmaarse Beatles Museum was voor de uitbreiding al het grootste museum ter wereld over de 'Fab Four'. In december 2021 vonden ook een grote verzameling relieken van Elvis Presley en een collectie van modellen, foto's en materialen van zendschepen onderdak bij Moltmaker. Nu na de verbouwing staan er 30 extra vitrines met Beatles items, is het Zendschepen Museum iets groter, zijn de winkels samengevoegd en kregen ook de platen & strips afdeling en het horecagedeelte een facelift.

Het begrip 'zendzender' was niet bij iedere jongere bezoeker bekend, laat staan dat Veronica zo ooit begon of dat de piratenschepen veel hebben bijgedragen aan de Beatles en Elvis rage in Nederland. "Een zeezender is een schip dat vanaf de zee radioprogramma's uitzond", legt Moltmaker uit. "Wat veel mensen vergeten is dat zonder die zeezenders wij waarschijnlijk nooit geweten zouden hebben wat popmuziek is, omdat de gewone zenders dat niet wilden uitzenden."

Eén bezoeker bekent vooral Rolling Stones fan te zijn, maar als er ooit nóg een uitbreiding komt, dan is het zeker niet voor deze Britse groep. Moltmaker: "Een Stones Museum hier? Ammenooitniet!"
Pin It
Bekeken: 2272x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/