Dat water in een sluis soms hoog en soms laag staat is niet heel bijzonder, maar in het monumentale sluisje in De Rijp stond het water woensdag wel erg laag. Maar daar was een goede reden voor: de sluis wordt geïnspecteerd en krijgt, waar nodig, een flinke opknapbeurt. "Dit doen we misschien om de tien jaar, om echt te kijken hoe het zit", vertelt Joost van Blokland van Stadswerk072 aan Alkmaar Centraal.

De sluis in De Rijp is gebouwd rond de 17e eeuw en stond ooit in directe verbinding met wat vroeger de Zuiderzee was. "Vroeger konden er veel grotere schepen doorheen. Tegenwoordig is de doorvaart bij laag water nog maar 40 centimeter, mede doordat het waterpeil in de Eilandspolder zakt." Er wordt gekeken of er geen gebreken zijn en er wordt vooral gelet op de restlevensduur van de sluisdeuren.

[UPDATE] Bij de inspectie zijn geen bijzonderheden geconstateerd waar direct actie op genomen moet worden. De staat van de sluisdeur komt overeen met zijn levensduur en over een aantal jaar gaat Stadswerk072 hem weer inspecteren. In de muren zitten wel een paar scheuren. Die worden gedicht met specie en er wordt wat metselwerk gerepareerd.
Pin It
Bekeken: 2075x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/