Op de vijfde stakingsdag van het streekvervoer geven de werkgevers volgens de vakbonden nog niet thuis. "De onderhandelingen staan stil", vertelt buschauffeur Peter de Jonker van vakbond FNV. De vakbonden kondigen vrijdagmiddag waarschijnlijk nieuwe stakingen aan.

"Ik vind dat een trieste ontwikkeling, ook wij zouden onze bussen het liefst weer gaan rijden en onze passagiers weer vervoeren", zegt De Jonker tegen mediapartner NH Nieuws. Volgens de buschauffeur is dat op dit moment niet mogelijk. Hij hoopt dat de stakingen van deze week wel iets uitgehaald hebben. "Ik hoop toch wel dat de mensen wakker geschud worden."

De FNV denkt na over nieuwe stakingen, die waarschijnlijk aan het einde van de maand plaats moeten vinden. "Het mooiste zou zijn als je tot een compromis komt, anders zullen andere acties niet uitblijven", zegt De Jonker. "We kunnen natuurlijk nu niet meer op onze lauweren gaan rusten en het erbij laten."

Hij vindt het wel vervelend voor de mensen die elke dag de bus nodig hebben om bijvoorbeeld naar hun werk te komen. "Maar ook zij moeten weten dat we het ook voor hen doen en dat we eigenlijk gewoon een normaal werkpakket willen", vindt Peter. "Dat de werkdruk niet te hoog moet zijn en dat ze op een veilige manier van A naar B gebracht kunnen worden en niet door een half opgebrande chauffeur."
Pin It
Bekeken: 2502x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/