Wie aan kauwgom denkt, denkt niet meteen aan Dijk en Waard. Toch staat de nieuwe fabriek van BenBits in Heerhugowaard. Voorzien van overschoenen en een haarnetje mocht de pers een kijkje nemen.

"Voor de ene generatie zijn we terug van weggeweest en voor de andere zijn we compleet nieuw", vertelt directeur Milan Dontje. BenBits was in de jaren tachtig de marktleider op het gebied van suikervrije kauwgom en had aanstekelijke commercials met slogans als 'Zonder suiker, spaart de tanden' en 'smaakt de hele dag door'. "Vroeger hadden we een van de eerste suikervrije kauwgom en nu willen we de eerste plasticvrije kauwgom van Nederland worden."

BenBits hoopt met de nieuwe fabriek in Heerhugowaard flink te verduurzamen. "Eerst zat onze fabriek in Italië en werd de kauwgom verscheept naar Nederland. Dat zorgde voor extra CO2-uitstoot en dat willen we niet." Voor Dontje zelf heeft de verhuizing naar Heerhugowaard ook iets nostalgisch: "We zitten nu in het oude pand van mijn vader. Ik ken dit pand door en door."
Pin It
Bekeken: 6131x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/