De politie waarschuwt voor een nieuwe babbeltruc, of in ieder geval een die nog niet erg bekend is: mensen die aanbellen en zich voordoen als agent in burgerkleding, met als doel om binnen te komen en dan spullen en geld te stelen.

Babbeltrucs komen voor in allerlei vormen. Denk aan nep-medewerkers van de thuiszorg of een nutsbedrijf die binnen willen komen, of een nep-bankmedewerker die bankpassen en pincodes probeert te ontfutselen. Gloednieuw is aanbellen om zogenaamd brandmelders te controleren, aangezien deze per 1 juli verplicht zijn. Maar het komt volgens de politie dus ook voor dat er aangebeld wordt door 'agenten in burger'. Soms gebruiken ze namen van echte agenten om vertrouwen te wekken.

De politie wijst erop dat echte agenten een legitimatiebewijs hebben met foto, naam, rang en werkgebied. "Vertrouwt u het niet, doe dan niet open en bel de politie om te checken of het verhaal klopt."

"De politie vindt het belangrijk te blijven waarschuwen voor de laffe daden van mensen die zich schuldig maken aan deze vorm van diefstal. Bent u op leeftijd of heeft u dierbaren die op leeftijd zijn, praat dan met elkaar over deze vorm van diefstal / oplichting. U hoeft niemand in uw woning binnen te laten, maar mag controleurs van welk bedrijf dan ook vragen om op een later tijdstip terug te komen, zodat u eerst hulp kunt inschakelen van bijvoorbeeld uw kinderen, vrienden of buren en de controleurs niet alleen hoeft te ontvangen."

"Wees altijd alert als er vreemden aan de deur staan. De smoezen die zij gebruiken zijn goed en geloofwaardig", vervolgt de politie. "Laat geen onbekenden binnen die u niet verwacht, met welk verhaal ze ook voor de deur staan. Bel als u het niet vertrouwt de politie: 0900-8844". Bij nood kan 112 gebeld worden.
Pin It
Bekeken: 5915x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/