De vlag ging zaterdag om 12:00 uur halfstok bij alle brandweerkazernes in de regio. Brandweerlieden in het hele land stonden stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega's die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens hun werk voor de brandweer. Bij verschillende brandweerkazernes in de regio werd om 13:00 uur ook een speciaal eresaluut gebracht met waterstralen, zoals in Alkmaar, Bergen en Heerhugowaard.

Voor het korps in Heerhugowaard heeft de jaarlijkse Nationale Brandweerherdenking een extra lading. In augustus 2014 kwam bij een reddingsactie in het Noordhollandsch Kanaal bij Koedijk de 50-jarige John Impink om het leven, brandweerduiker van dat korps. Zijn naam komt voor op het Nationaal Brandweermonument in Schaarsbergen. Bij de kazerne in Heerhugowaard werd een ceremonie gehouden samen met familie en andere nabestaanden van de omgekomen brandweerduiker.

In Schaarsbergen is op de derde zaterdag van juni een ceremonie die brandweerlieden uit het hele land bijwonen. Er wordt respect getoond aan de omgekomen collega's. De herdenking herinnert eraan dat de brandweerman een belangrijk en veelzijdig, maar ook gevaarlijk beroep uitoefent. Minister Yeşilgöz-Zegerius van Veiligheid en Justitie woonde het bij en hield daar een toespraak.

De brandweerlieden konden de ceremonie in Schaarsbergen online volgen. Voor veel brandweerlieden van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord was dat niet voldoende. Zij togen toch naar de kazerne en brachten het speciale eresaluut met de waterstralen dat voor deze gelegenheid is ontwikkeld.

In Bergen maakte dit jaar burgemeester Lars Voskuil de herdenking voor het eerst mee. Twee jaar geleden maakte Streekstad Centraal bijgaande reportage over de brandweerherdenking.
Pin It
Bekeken: 2989x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/