De Alkmaarse Vitalij Dumesa heeft vrijdag het ere-insigne in goud van de gemeente Alkmaar gekregen, vanwege haar grote prestaties in de damsport. Burgemeester Anja Schouten reikte de onderscheiding in het stadhuis aan haar uit, vlak voordat ze de Kaasmarkt mocht openen.

Dumesa is geboren in Letland en emigreerde op haar dertigste naar Nederland. Zij begon op haar 9e jaar met de damsport en sleepte al veel prijzen in de wacht. De inwoonster van Alkmaar won meerdere medailles bij de Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen Dammen op verschillende onderdelen. Ze is drievoudig Nederlands Kampioen bij de vrouwen door die titel in 2013, 2015 en 2021 te winnen en won sinds haar komst naar Nederland ook veel andere Europese en wereldtitels.

De Alkmaarse is lid van SNA Club Heerhugowaard, die in de landelijke hoofdklasse speelt. In mei deed ze mee aan het Wereldkampioenschap Landenteams in het Turkse Antalya. Door in de laatste ronde te winnen van Oekraïne sleepte ze het kampioenschap in de wacht. Daarnaast werd zij in Turkije vice-wereldkampioen op het onderdeel sneldammen, samen met Olga Kamysleeva en Heike Verheul. Door alle gespeelde wedstrijden behaalde ze binnen een half jaar de Nederlandse, Europese en de Wereldtitel.

Burgemeester Schouten reikte haar het Ere-insigne in Goud van de stad Alkmaar uit als blijk van waardering voor haar verdiensten in de sport. De gemeente vindt dat zij met haar prestaties Alkmaar als Sportstad zowel nationaal als internationaal in beeld brengt.
Pin It
Bekeken: 1943x
https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.undiksha.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/