Een slokje water uit de Runxputte bij heiligdom de Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo en een slok bier bij brouwerij Dampegheest in Limmen. De wandelaars konden vrijdag tijdens de derde dag van de Alkmaarse Wandel4daagse wel wat vocht gebruiken. In tropische temperaturen stond vrijdag de Pelgrims Route op het programma.

De start vrijdagochtend bij de Grote Kerk in Alkmaar begon nog koel maar al snel liep de temperatuur flink op. "We hebben geluk dat we een route hebben door het bos in Heiloo waardoor we niet in de volle zon lopen", aldus Jeroen Wouda van Le Champion. "We hebben nog wat extra posten neergezet waar wandelaars wat eten en drinken konden krijgen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt."

Voor de wandelaars van de lange afstanden stond er een biertje klaar bij brouwerij Dampegheest in Limmen. Hoewel het wel wat vroeg was viel dat goed in de smaak: "Dit is een erg smakelijke verassing", vertelt een van de wandelaars aan mediapartner NH Nieuws. "Dat wandelen gaat zometeen alleen maar beter."

Ook was er tijd voor bezinning bij heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Veel wandelaars staken een kaarsje op in de kapel en er werd natuurlijk wat heilig water gedronken uit de Runxputte. "Elk jaar kom ik hier om wat water te drinken en dan gaat het het hele jaar goed, geen medicijnen nodig en je loopt als een trein."
Pin It
Bekeken: 2670x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/