Dinsdag is de heer Harry de Raad verrast met een ere-insigne in goud van de stad Alkmaar door burgemeester Piet Bruinooge. De coronaproof uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsbijeenkomst voor De Raad in het Regionaal Archief. Hij ging eerder dit jaar met pensioen, maar het feestje moest vanwege corona uitgesteld worden.

Harry de Raad is van grote waarde geweest voor het bewust maken van de geschiedenis van de stad Alkmaar. Hij schreef veel publicaties, werkte mee aan die van anderen, verzorgde cursussen en lezingen en trad op als ambassadeur van de Alkmaarse historie. Ook was hij regelmatig te zien in het TV-programma ‘Verborgen verleden’, waarin bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. In zijn vrije tijd zette hij zich in voor diverse historische verenigingen in de regio, waaronder die van Alkmaar. De Raad zat in de redactie en schreef artikelen voor de Stichting Alkmaarse Historische Publicaties. Verder was hij onder andere betrokken bij Kaeskoppenstad, de Hogeschool Voor Ouderen (HOVO) en Dag & Dauw, waar hij regelmatig lezingen gaf.

Harry de Raad was betrokken bij tientallen boeken en artikelen als adviseur of redactielid, waaronder de Geschiedenis van Alkmaar, Alkmaars groene verleden, de Canon van Alkmaar, De stad Alkmaer met haere dorpen, de Historische atlas van Almaar, Kennis is pracht; De Alkmaarse Librije en het jubileumboek voor de Grote Kerk, ‘500 jaar bouwen en behouden’. Voor het boek Hofjes van Alkmaar deed hij de regie op zich voor het uitbrengen van dit boek, dat zonder zijn innemende, deskundige en vasthoudende benadering niet gepubliceerd zou zijn.

Ook schreef De Raad veel artikelen voor de open monumentendagen en was in 2005 initiatiefnemer van de rubriek ‘Ik was erbij’ in de Alkmaarsche Courant, vanaf 2018 hernoemd tot 'Dat was toen’. Onder zijn redactie zijn hiervan ook twee bundels uitgebracht en zijn er nog twee in productie. Daarnaast zette hij zich altijd belangeloos in voor de Stichting Alkmaarse Publicaties. Voor het Stedelijk Museum Alkmaar werkte de kersverse pensionado mee aan vele tentoonstellingen. Hij zette daarbij altijd de actualiteit in een lokaal historisch kader, waardoor de tentoonstellingen een extra verdieping kregen. (foto: JJFoto)
Pin It
Bekeken: 1494x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/