Na een lange adem en een dringende oproep in de lokale media begin dit jaar, heeft De Zonnebloem afdeling Langedijk-Noord een nieuw bestuur bijeen kunnen brengen. Daarmee is het voortbestaan zeker gesteld. Het vijfkoppige bestuur - er wordt nog gezocht naar een secretaris - kreeg maandagavond groen licht tijdens de ledenvergadering en heeft bekende gezichten binnen de afdeling, maar ook een aantal nieuwe.

De nieuwe voorzitter is de 27-jarige Roy Korbijn uit Noord-Scharwoude. Roy heeft veel kennis en ervaring qua voorzitterschap en heeft binnen Langedijk een groot netwerk."Ik vind het erg leuk dat ik de rol van voorzitter op mij mag nemen, ik ben de leden dankbaar. In deze corona tijd gaan wij gewoon door met waar De Zonnebloem goed in is en laten wij onze gasten niet zitten". Korbijn was onder andere voorzitter van SP Zuidplas (tussen Gouda en Zoetermeer) en commissielid voor GroenLinks Heerhugowaard.

Het bestuur bestaat verder uit penningmeester Henk Jonkman, bestuurslid bezoekwerk Maria Boomsma, bestuurslid communicatie Eline Mulder en oud-voorzitter Chris Feenstra is nu ad interim bestuurslid activiteiten. Een secretaris ontbreekt dus nog.

"Roy is een enthousiaste jongeman, ik heb alle vertrouwen in hem en vind het super dat jongeren zo actief kunnen zijn als vrijwilliger", vindt Chris Feenstra. "Samen kunnen wij heel veel betekenen voor de Langedijkse inwoners. Onze doelgroep ouderen en mensen met een lichamelijke beperking zijn vaak afhankelijk van iemand en daardoor worden vele uitjes of vakanties moeilijker, maar De Zonnebloem helpt graag en organiseert voor haar gasten vele activiteiten en leuke uitjes. Dat is onze kracht, wij laten ze niet zitten."

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking en  mensen voor wie sociaal isolement dreigt. In Noord-Scharwoude en Oudkarspel kent de organisatie 106 gasten met een gemiddelde leeftijd van 85 jaar. De organisatie wil er, ondanks corona, voor hen nog een mooi jaar van maken en hoopt dat nieuwe vrijwilligers zich aanmelden. "Ik hoor altijd van alle vrijwilligers dat het zo leuk is, ze krijgen er heel veel voor terug. Het heeft bovendien meerwaarde, vooral omdat je wat doet voor je mede mens en je als Zonnebloem vrijwilliger de samenleving een stukje mooier maakt."
Pin It
Bekeken: 1271x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/