De gemeente Bergen gaat in op het aanbod voor gratis hulp van de provincie Noord-Holland om de verkeerslichten op de kruising Nieuwe Egmonderstraatweg/ Heilooër Zeeweg in Egmond aan den Hoef en bij de Voorstraat in Egmond aan Zee beter af te stellen voor fietsers. Dat laat wethouder Erik Bekkering weten aan Duinstreek Centraal.

De provincie deed onlangs dit aanbod aan alle gemeenten. Aanpassingen aan verkeerslichten vindt de provincie nodig omdat het in dit coronatijdperk niet altijd mogelijk is om voldoende afstand te bewaren als voetgangers of fietsers staan te wachten bij een verkeerslicht. Dat heeft de provincie even verderop al gedaan voor de eigen verkeerslichten op de kruising met de Provincialeweg N512.

Volgens wethouder Bekkering is er eerder al met de provincie gesproken over de afstelling van de verkeerslichten, vanwege de koppeling van deze verkeerslichten met de provinciale verkeerslichten op de kruising met de N512 (Hoeverweg / Herenweg): "De tijd die fietsers krijgen om over te steken, is toen al op maximaal gezet. Maar omdat dat al dateert van voor het aanbod van de provincie, zullen we nogmaals met de provincie contact opnemen om te kijken wat er nog mogelijk is om de situatie voor fietsers nog verder te verbeteren."

De wethouder kent de kritiek van de Fietsersbond op de verkeerslichten van de gemeente in Egmond. Hij tempert mogelijk optimisme: "De mogelijkheden voor verbetering zijn hier beperkt omdat het een oud verkeerslicht is met beperkte instelmogelijkheden. Het komt ongetwijfeld weer ter sprake bij het volgende verkeersoverleg waar de Fietsersbond aan deelneemt."

Wim Smit van de Fietsersbond reageert: "Het probleem zit niet in de oversteektijd en ook niet bij de politiek, die willen wel. Het is vooral droevig gesteld met de verkeersambtenaren, die volgens verouderde opvattingen vooral doorstroming willen voor de auto. Daarom krijgen slierten auto's langer groen en mogen fietsers langer wachten. Er is onwil om dat af te schaffen. Waarom moet autogebruik bij strandbezoek tegenwoordig nog worden beloond en fietsgebruik op de route Alkmaar-Egmond worden bestraft met langere wachttijden?" Dat de verkeerslichten niet fietsvriendelijker kunnen worden afgesteld, gelooft Bos niet: "De ambtenaren verschuilen zich achter verouderde richtlijnen die ook zijn geschreven in een vorig autominnend tijdperk."
Pin It
Bekeken: 1414x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/